Την εβδομάδα που μας πέρασε, προέκυψαν διάφορα νέα από το χώρο της τεχνολογίας. Σήμερα, εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη, η οποία θα αναρτάται κάθε Κυριακή, στην οποία και θα συνοψίζουμε τη θεματολογία της εβδομάδας που μας πέρασε, αλλά και θα ρίχνουμε μία κλεφτή ματιά σε αυτή που έρχεται.

Το ανέλπιστο (;) speedtest

Η ομάδα PhoneBuff “τόλμησε” να συγκρίνει την ταχύτητα των συσκευών iPhone 6s (2015) και Samsung Galaxy S8 (2017). Το αποτέλεσμα εκπλήσσει πολλούς, σίγουρα όμως όχι όσους έχουν ήδη αντιληφθεί πως τα specs από μόνα τους δεν λένε τίποτα απολύτως.

Social Media / Messengers

Η προσπάθεια που κάνουν οι “πρωταγωνιστές” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και των εφαρμογών μηνυμάτων να προσεγγίσουν συγκεκριμένα κοινά, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Συνεπώς, συνεχή updates θα προσθέτουν νέες δυνατότητες, όπως η επερχόμενη λειτουργία της αρχειοθέτησης των αναρτήσεών μας στο Instagram, αλλά και πλήρεις ανασχεδιασμούς των εφαρμογών με φανερή στόχευση στη νεολαία, όπως αυτός που επίκειται για το νέο Skype.

Νέες τεχνολογίες, νέα προϊόντα

Οι εταιρείες εξακολουθούν να βελτιώνουν τα προϊόντα τους. Με το τζίρο στη βιομηχανία των προϊόντων τεχνολογίας να έχει γιγαντωθεί, τα νέα τους προϊόντα ανακοίνωσαν η Intel με τους νέους επεξεργαστές της, η ARM με δύο νέους κεντρικούς επεξεργαστές και μία νέα κάρτα γραφικών, η Qualcomm με το νέο, βελτιωμένο πρότυπο γρήγορης φόρτισης, αλλά και  η Microsoft (σε συνεργασία με τους κατασκευαστές) με την προώθηση της ασύρματης διασυνδεσιμότας, μέσω της τεχνολογίας eSIM.

Αναμενόμενα προϊόντα και αναβαθμίσεις από την Apple

Το ηχείο Siri όλα δείχνουν πως θα ανακοινωθεί άμεσα, όπως και οι αναβαθμίσεις στους φορητούς υπολογιστές της Apple. Αύριο το βράδυ, θα έχουμε την ακριβή εικόνα επ’ αυτών.

Ως προς το τρέχον λογισμικό της εταιρείας, είδαμε την ταυτόχρονη κυκλοφορία των νέων, δεύτερων δοκιμαστικών εκδόσεων των τεσσάρων λειτουργικών της συστημάτων.

Διάφορα

Είχαμε επίσης τις ετήσιες εκτιμήσεις της guru του internet, Mary Meeker, οι οποίες και συνάδουν απόλυτα με τις προτεραιότητες που έχουν ήδη θέσει οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Παράλληλα, είδαμε τα νέα renders του επερχόμενου, επετειακού iPhone, με βάση τα οποία μπορούμε να αποκτήσουμε μία σαφή εικόνα για το τελικό form factor της συσκευής, τη στιγμή, που ένα νέο συνέδριο επιχειρεί να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα της jailbreak κοινότητας.

Επίσης, Το Samsung Gear Fit 2 δέχθηκε μία μεγάλη αναβάθμιση που (μεταξύ άλλων) βελτιστοποιεί τις μετρήσεις της συσκευής, αλλά και εντοπίζει αυτόματα τις προπονήσεις των χρηστών.

Last, but not least, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς θα είναι το πολύ-αναμενόμενο Essential Phone του δημιουργού του Android, Andy Rubin.

Τι έπεται

Την εβδομάδα που μας έρχεται, προφανώς τα φώτα θα πέσουν στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Προγραμματιστών της Apple, WWDC. Αναμένουμε πολλά, όπως τις προεπισκοπήσεις των τεσσάρων λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας και αυτή τη φορά περισσότερα, με το ηχείο Siri, το νέο iPad των 10,5 ιντσών και τις αναβαθμίσεις στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας να είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως θα ανακοινωθούν.

Το tecky θα καλύψει εκτενώς τα τεκταινόμενα στο WWDC. Το ίδιο βράδυ, θα αναρτήσουμε μία πλήρη “απομαγνητοφώνηση” του event και τις μέρες που έπονται θα αναφερθούμε αναλυτικά στις ειδήσεις που προέκυψαν, αναφέροντας όπως πάντα πρώτα τα δεδομένα και μετά τη γνώμη μας.

Μείνετε συντονισμένοι!

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ