Αν και είναι δύσκολο να καταγραφούν οι αγοραπωλησίες των μεταχειρισμένων έξυπνων τηλεφώνων, οι υπηρεσίες αγοράς και πώλησής τους όπως η Swappa μας βοηθούν να αποκτήσουμε μια εικόνα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη δημοσιοποίηση από τη Swappa των δεδομένων για τις αγορές και τις πωλήσεις μεταχειρισμένων Android συσκευών κατά το 2017, η λίστα των κορυφαίων είναι η εξής:

  1. Samsung Galaxy S7 με μέση τιμή πώλησης στα 259€
  2. Samsung Galaxy S6 με μέση τιμή πώλησης στα 167€
  3. Samsung Galaxy S7 Edge με μέση τιμή πώλησης στα 309€
  4. Samsung Galaxy S5 με μέση τιμή πώλησης στα 88€
  5. Google Pixel XL με μέση τιμή πώλησης στα 492€
  6. Nexus 6P με μέση τιμή πώλησης στα 246€
  7. Samsung Galaxy S8 Plus με μέση τιμή πώλησης στα 516€
  8. Samsung Galaxy S8 με μέση τιμή πώλησης στα 461€
  9. Google Pixel με μέση τιμή πώλησης στα 415€
  10. Galaxy Note 8 με μέση τιμή πώλησης στα 609€

Παρατηρούμε πως ολόκληρη τη λίστα μονοπωλούν συσκευές της Samsung (επτά συσκευές) και της Google (τρεις συσκευές).

Αν και η Swappa δεν δημοσιοποίησε τον ακριβή αριθμό πωλήσεων ανά μοντέλο, ανέφερε πως πρόκειται για πωλήσεις «εκατοντάδων χιλιάδων συσκευών», οπότε το «δείγμα» είναι πιθανότατα αρκετό για να αποκτήσουμε τη μεγάλη εικόνα.

Ως προς τις συσκευές που περιλαμβάνονται στη λίστα, εντύπωση μας προκάλεσε η χαμηλή τιμή του Samsung Galaxy S5. Ναι μεν πρόκειται για μία παλιά συσκευή, σίγουρα όμως αξίζει ακόμα και σήμερα πολλά παραπάνω χρήματα από τα 88€, δηλαδή τη μέση τιμή πώλησής του στην πλατφόρμα της Swappa.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ