30.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Ιούλ 2020
APPLE watchOS Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του watchOS 4

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του watchOS 4

Ρίχνουμε μια ματιά στο επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Apple για φορετές συσκευές. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του και η γνώμη μας.

-

Στα πλαίσια του φετινού WWDC η Apple μας παρουσίασε την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για φορετές συσκευές, watchOS. Το watchOS 4 θα κυκλοφορήσει ως δωρεάν αναβάθμιση, το φθινόπωρο που μας έρχεται.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του watchOS 4

Δραστηριότητα

Πλέον, θα δεχόμαστε προσωποποιημένες προτάσεις αλλά και παραινέσεις, προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα επίτευγμα (εάν είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσή του), ή ακόμα και για να “σηκωθούμε” και να πάμε να τρέξουμε. Κάτι τέτοιο βέβαια υπάρχει και σήμερα, αλλά, στην επερχόμενη έκδοση θα είναι πιο προσωποποιημένο.

Αν για παράδειγμα πλησιάζουμε στο “κλείσιμο ενός δακτυλιδιού”, το σύστημα θα μας παραινέσει για να ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητα που το εκάστοτε “δακτυλίδι” αντιπροσωπεύει.

Επίσης, έχουν προστεθεί κάποια full screen effects, τα οποία προβάλλονται κατά την ολοκλήρωση των επιτευγμάτων μας.

Προπονήσεις

Οι προπονήσεις θα ξεκινούν πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το ρολόι πλέον θα καταλαβαίνει πότε ξεκινάμε μία προπόνηση και ένα απλό άγγιγμα επιβεβαίωσης θα είναι αρκετό.

Οι μετρήσεις, έγιναν ακριβέστερες ενώ παράλληλα η Apple, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οργάνων γυμναστικής, θα παρέχει τη λειτουργία συγχρονισμού των δεδομένων της άθλησής μας. Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της διαφοράς των μετρήσεων των διαδρόμων και των ρολογιών.

Ειδικά για τους κολυμβητές, προστέθηκε η αυτόματη αναγνώριση της προπόνησης και το λογισμικό από μόνο του θα διαχωρίζει τα sets της άσκησης.

Επιπροσθέτως, η λειτουργία “Μην Ενοχλείτε” πλέον, θα ενεργοποιείται αυτόματα με την έναρξη της προπόνησής μας.

Μουσική

Με βάση τη μηχανική μάθηση, το ρολόι μας θα συγχρονίζει αυτόματα τα μουσικά κομμάτια που αγαπάμε περισσότερο. Επίσης, πλέον θα μπορούμε να συγχρονίζουμε πολλαπλές λίστες αναπαραγωγής. Στην έκδοση watchOS 3, έχουμε μόνο μία επιλογή συγχρονισμού και ευτυχώς, ο περιορισμός αυτός θα αρθεί.

Καντράν Siri

To νέο καντράν Siri θα προβάλλει χρήσιμες για εμάς πληροφορίες, με βάση τα ραντεβού μας και τις συνήθειές μας. Μένει να φανεί αν όντως η μηχανική μάθηση “δουλεύει” σωστά.

Καντράν Καλειδοσκόπιο

Στο συγκεκριμένο καντράν μπορούμε να εισάγουμε κάποια φωτογραφία μας, η οποία μετατρέπεται σε κινούμενα γεωμετρικά σχήματα. Θυμίζει αρκετά, fractals από τα 90’s.

Διάφορα “μικρά” και Under the Hood προετοιμασία

Επίσης υπάρχουν κάποιες μικρές προσθήκες όπως το καντράν Toy Story, αλλά και οι πληρωμές μέσω του ρολογιού (αυτή η προσθήκη δεν είναι μικρή, αλλά κατά 99% δεν θα λειτουργεί στη χώρα μας).

Πολύ σημαντική όμως είναι η μη ορατή δουλειά που έχει γίνει. Η Apple, ξεκάθαρα προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη γενιά των ρολογιών της. Ήδη, έχει διευρύνει τη συμβατότητα των bluetooth αξεσουάρ, και στις σημειώσεις της προς τους προγραμματιστές κάνει ξεκάθαρη αναφορά για μεγαλύτερη συμβατότητα με μετρητές δεδομένων υγείας.

Επίσης, θα αλλάξει ο τρόπος που το Apple Watch επεξεργάζεται τις πληροφορίες και την απόδοση των εφαρμογών. Η Apple τόνισε με έμφαση στους δημιουργούς πως θα παρατηρήσουν αισθητή μείωση του lag.

Δυο λόγια

Εντυπωσιακές αλλαγές, δεν είδαμε. Αν και μόλις στην τέταρτη έκδοσή του, το λογισμικό της Apple για φορετές συσκευές δείχνει να ωριμάζει. Ασφαλώς και χρειάζεται πολλές βελτιώσεις και η Apple πλέον κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, βελτιστοποιώντας των κώδικα του watchOS.

Αναμένουμε όμως “δυνατές” ανακοινώσεις το φθινόπωρο που μας έρχεται. Το έδαφος έχει προετοιμαστεί για μία συσκευή που θα φέρει περισσότερους αισθητήρες και που θα αποτελεί ένα σημαντικό ιατρικό βοήθημα, για όλους τους χρήστες.

Προφανώς και η Apple προσπαθεί να αποφύγει τις επίσημες, πολύ χρονοβόρες διαδικασίες και γι’ αυτό δεν προωθεί το Apple Watch ως ένα “ιατρικό” προϊόν. Όμως, με βάση τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα εργαστήρια της Apple αλλά και με τις λίγες διαρροές που έχουν υπάρξει, αναμένουμε το φθινόπωρο ένα “πολύ δυνατό” Apple Watch Series 3.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου με τη μέθοδο του «ενδιάμεσου» ( Business Email Compromise –...

Εκατοντάδες επιχειρήσεις αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Facebook

Μερικοί από τους κολοσσούς του παγκόσμιου εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών στηρίζουν τη διεθνή καμπάνια Stop Hate For Profit, διαμαρτυρόμενοι για τη ρητορική μίσους που...

Apple Silicon (ARM) ready Mac apps

Η Apple πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη μετάβαση των υπολογιστών Mac στην ARM τεχνολογία. Στους παλιούς αυτό ξυπνά μνήμες από την πρώτη έκδοση...

Η Apple παρουσίασε το macOS 11 Big Sur

Πριν από 20 περίπου χρόνια ο Steve Jobs είχε αναφέρει πως το επερχόμενο τότε OS Χ ήταν το λειτουργικό σύστημα των επόμενων 20 ετών....

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7

Η Apple παρουσίασε το watchOS 7, τη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για έξυπνα ρολόγια που θα κυκλοφορήσει περίπου κατά τα τέλη του...

Η Apple παρουσίασε το iPadOS 14

Εισαγωγή Η Apple σήμερα μας παρουσίασε το iOS 14, το watchOS 7, το tvOS 14, νέα χαρακτηριστικά στα AirPods, στο CarPlay, στο HomePod, την επερχόμενη...

Σχετικάάρθρα