Η Netflix εξέδωσε τη μηνιαία λίστα της με τις μέσες ταχύτητες των παρόχων στην Ελλάδα, ως προς τη ροή video (streaming) κατά τις ώρες αιχμής. Όπως έχουμε ξαναπεί, θα πρέπει να δώσετε έμφαση στους όρους «μέσες» και «ώρες αιχμής», καθώς δεν πρόκειται για μετρήσεις που αφορούν το σύνολο της ημέρας, ούτε τις μεγαλύτερες ταχύτητες παροχής βίντεο ροής.

Οι μέσες ταχύτητες στην Ελλάδα (prime time) κατά το Ιούνιο, ήταν οι εξής:

Τελικά η Forthnet κράτησε την πρωτιά για ένα μόνο μήνα. Η Cosmote πέρασε στην πρώτη θέση βελτιώνοντας ελάχιστα τις ταχύτητές της ενώ η Forthnet στη δεύτερη εμφανίζοντας μειωμένη απόδοση κατά 0,06 Mbps.

Αν και η Wind ανέβασε τις μέσες ταχύτητές της ελάχιστα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτές αυξάνονται σε σταθερή βάση από τον Ιανουάριο του 2018. Συνολικά, μέσα σε έξι μήνες οι επιδόσεις της εταιρείας εμφάνισαν άνοδο κατά 0,65 Mbps.

Η πτώση της Cyta συνεχίζεται. Ελπίζουμε πως με την ολοκλήρωση της πώλησής της στη Vodafone οι χρήστες της θα απολαύσουν βελτιωμένες ταχύτητες, έστω και υπό το Vodafone brand.

Ας δούμε όμως και την εξέλιξη των μέσων ταχυτήτων των παρόχων, από τον Ιούλιο του ’17 έως και τον Ιούνιο του ’18:

Παρακολουθούμε τις μετρήσεις της Netflix και θα σας ενημερώνουμε κάθε μήνα για τις τελευταίες εξελίξεις. Στην ενότητά μας Pay TV μπορείτε να βρείτε όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με τις συνδρομητικές υπηρεσίες video στη χώρα μας αλλά και σχετικά νέα από όλο τον κόσμο.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά στα Αγγλικά για τη μεθοδολογία που ακολουθεί η Netflix για τις μετρήσεις της, πατήστε εδώ.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ