Συσκευές PS4 κρασάρουν από κακόβουλο μήνυμα

Πώς μπορούμε να επιδιορθώσουμε το πρόβλημα, να διαγράψουμε με ασφάλεια το μήνυμα και να αποτρέψουμε τη λήψη μηνυμάτων από άγνωστους αποστολείς.

645

Αρκετοί κάτοχοι συσκευών PS4 ανέφεραν στο Reddit και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ένα μήνυμα που περιέχει ειδικούς χαρακτήρες κράσαρε τις συσκευές τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι χρήστες επανέφεραν τις συσκευές τους στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσουν σωστά.

Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε ξανασυναντήσει, αλλά σε πλατφόρμες φορητών συσκευών, όπου η ανάγνωση ενός μηνύματος καθιστούσε τις συσκευές προσωρινά άχρηστες. Λογικά η Sony ετοιμάζει ήδη το επιδιορθωτικό update που θα επιλύει το ζήτημα που προέκυψε.

Εάν έχετε λάβει κάποιο μήνυμα

Διαγραφή από άλλη συσκευή

Αν έχετε λάβει κάποιο μήνυμα από αποστολέα που δεν γνωρίζετε, μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή της Sony, PlayStation Messages για το Android ή το iOS και να το διαβάσετε ή να το διαγράψετε από εκεί. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο τρόπος αυτός «δουλεύει».

Πώς να λαμβάνετε μηνύματα μόνο από φίλους

Από οποιονδήποτε περιηγητή ιστού

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Sony πατώντας εδώ και εισάγετε τα διαπιστευτήριά σας. Επιλέξτε Personal info / Messaging και στο δεξί πάνελ αλλάξτε το Messages σε Friends only.

Από το PS4

Πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις > Διαχείριση Λογαριασμού > Ρυθμίσεις Απορρήτου > Εισαγωγή κωδικού > Personal info / Messaging > θέστε το Messages στο Friends Only.

Τι γίνεται αν η συσκευή μου «συμπεριφέρεται» περίεργα;

Αν «διαβάσατε» ήδη το μήνυμα και η συσκευή σας δυσλειτουργεί, σας προτείνουμε να κάνετε Αναδόμηση βάσης δεδομένων. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο, αλλά θα καθαρίσει το PS4 σας και δεν θα χαθούν τα αρχεία σας.

Για να κάνουμε την Αναδόμηση θα πρέπει πρώτα να εκκινήσουμε το PS4 σε safe mode. Με κλειστή τη συσκευή αγγίζουμε και κρατάμε το Power έως να ακούσουμε ένα δεύτερο «μπιπ». Το πρώτο «μπιπ» το ακούμε τη στιγμή που πατάμε το Power, με το που ακούσουμε το δεύτερο, το αφήνουμε. 

Συνδέουμε το χειριστήριο ενσύρματα και πατάμε το κουμπί PS. Επιλέγουμε (με τα βελάκια του χειριστηρίου) το Αναδόμηση βάσης δεδομένων.

Κλείνοντας

Παρακολουθούμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε όταν υπάρξουν νεότερα ή επίσημη ανακοίνωση από τη Sony.

 

ΣΧΟΛΙΑ