Μπορεί η Intel και η AMD να είναι ανταγωνιστές στον κλάδο κατασκευής κυκλωμάτων, αλλά μόλις ανακοίνωσαν πως πρόκειται να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός νέου chip. Σκοπό του project αποτελεί η δημιουργία ενός chip για υπερφορητές συσκευές, στο οποίο θα περιλαμβάνονται ο κεντρικός επεξεργαστής, αλλά και η κάρτα γραφικών.

Αν και κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη, στο συγκεκριμένο project υπάρχει μία διαφορά. Η Intel δεν θα ενσωματώσει στον επεξεργαστή της απλά κάποιες δυνατότητες γραφικών όπως έως τώρα συνέβαινε, αλλά μία “discrete” κάρτα, δηλαδή, το τσιπάκι αυτό θα φέρει επιδόσεις γραφικών αντίστοιχες με αυτές των μεμονωμένων καρτών (γραφικών).

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της τεχνολογίας EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge), η οποία επιτρέπει τη μείωση του μεγέθους του κυκλώματος σε ποσοστό πάνω από 50%.

Το αποτέλεσμα είναι κυκλώματα κεντρικού επεξεργαστή που περιλαμβάνουν κάρτες γραφικών υψηλών επιδόσεων ενώ ταυτόχρονα είναι ενεργειακά αποδοτικότερα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Intel θα συνδυάσει κάποιον από τους επεξεργαστές της όγδοης γενιάς, Core H-series, με μια υπομονάδα γραφικών της AMD.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, η Intel όμως ανέφερε πως συστήματα που φέρουν τα νέα της chips θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ