Η Huawei ανακοίνωσε τα εταιρικά της αποτελέσματα για το πρώτο μισό του 2017 (H1’17) και για μία ακόμη φορά εντυπωσίασε. Το Huawei Consumer Business Group (το τμήμα των smartphones, των tablets, των PCs και των φορετών συσκευών) πέτυχε αύξηση τζίρου 36,2% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016. Ο τζίρος ανήλθε στα 15,6 δις δολάρια. Επίσης, διατέθηκαν 73 εκατομμύρια συσκευές smartphone, αριθμός βελτιωμένος κατά 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εταιρεία διατήρησε την τρίτη της θέση στον πίνακα των παγκοσμίων πωλήσεων έξυπνων τηλεφώνων, κατέχοντας περίπου το 10% της αγοράς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, IDC. Πρόκειται για μία σημαντική άνοδο (το πρώτο τρίμηνο του 2016 η εταιρεία είχε αποσπάσει μερίδιο αγοράς 8,4%).

Κατά πολλούς, η επιτυχία της Huawei οφείλεται στην προσέγγισή της στο ζήτημα της κατασκευής των συσκευών της. Η εταιρεία έχει επιλέξει να αναλαμβάνει η ίδια την πλειοψηφία των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή των έξυπνων συσκευών της. Τα Kirin chipsets είναι δικό της δημιούργημα.

Έτσι, η Huawei αποκτά το οικονομικό περιθώριο να πωλήσει φθηνότερα τις συσκευές της και να γίνει ανταγωνιστικότερη, σε μία ήδη έντονα ανταγωνιστική αγορά. Επιπροσθέτως, έχει επιλέξει να μην πουλάει smartphones στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά έχει επικεντρωθεί στοχευμένα σε μικρότερες, μη ανταγωνιστικότερες αγορές (ανατολική Ευρώπη, κεντρική Ευρώπη, σκανδιναβικές χώρες), όπου οι συσκευές – ναυαρχίδες δεν κυριαρχούν στις πωλήσεις.

Παρακολουθούμε με προσοχή τη συνεχή ανοδική πορεία της Huawei. Εξάλλου, πρόκειται πλέον για τον τρίτο σε πωλήσεις κατασκευαστή έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ