Οι Amazon, Apple, Google και η Zigbee Alliance (IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify [Hue κ.ά.], Silicon Labs, SomfyWulian κ.ά.) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κοινό πρότυπο διασύνδεσης «έξυπνων» οικιακών συσκευών.

Το πρότυπο θα ονομάζεται Connected Home over IP, θα κληρονομήσει τα καλύτερα στοιχεία από τις υπάρχουσες και δοκιμασμένες τεχνολογίες των Amazon, Apple, Google και άλλων, ενώ θα ακολουθηθεί προσέγγιση ανοικτού κώδικα.

Ως αποτέλεσμα, αναμένουμε ένα πρότυπο που θα είναι ασφαλέστερο από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα. Επιπροσθέτως, οι κατασκευαστές των «έξυπνων» οικιακών συσκευών και αξεσουάρ θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν στην αγορά υλοποιήσεις συμβατές με τα οικοσυστήματα όλων των προαναφερθέντων εταιρειών με μικρότερα κόστη ανάπτυξης και μηδενικά τέλη αδειοδότησης (royalty-free connectivity standard).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι κατασκευαστές και προμηθευτές ολόκληρης της βιομηχανίας των έξυπνων οικιακών συσκευών είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν στο project.

ΣΧΟΛΙΑ