16.1 C
Athens
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Η μαζική παραγωγή του Apple Car θα ξεκινήσει μετά το 2025

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της KIA και της General Motors Korea ήρθαν σε έντονη κόντρα με το Management των εργοστασίων, με την εβδομαδιαία απεργία που κήρυξαν να επιβραδύνει την παραγωγή σε μεγάλο βαθμό σε τρία διαφορετικά εργοστάσια. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη Pyeongtaek, η γνωστή εταιρεία παραγωγής τετρακινήτων SUV SsangYong υπέβαλε επίσημα αίτηση πτώχευσης, αφού δεν ανταποκρίθηκε επιτυχώς στις απαιτήσεις των δανείων της τα τελευταία δέκα χρόνια.

Παρόλα αυτά, το ξεκίνημα της νέας χρόνιας έφερε θετικές εξελίξεις και ριζικές αλλαγές στις μεγάλες εταιρείες της Νότιας Κορέας. Την αρχή έκανε η KIA παρουσιάζοντας το νέο της logo, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας, στην εκδήλωση “New Kia Brand Showcase”, η οποία θα μεταδοθεί με livestream στο Youtube. Το απόλυτο highlight όμως αυτού του μήνα είναι ανδιαμφισβήτητα η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Hyundai και Apple για την παραγωγή από κοινού του πρώτου Apple Car.  Η εν λόγω ανακοίνωση τάραξε τα νερά του επιχερηματικού κόσμου, με την τιμή της μετόχης της Hyundai να εκτοξεύεται σχεδόν κατά 20% σε λίγες μόνο μέρες.

Το πρώτο πρωτότυπο του Apple Car αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά. Όσον αφορά την κατασκευή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ξεκινήσει σε ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της KIA στην πολιτεία της Georgia στις ΗΠΑ. Διαφορετικά, είναι πιθανό το ενδεχόμενο κατασκευής νέων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα μπορούν να υποστηρίξουν παραγωγή μέχρι τετρακοσίων χιλιάδων αυτοκινήτων το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, η μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων δεν αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη τετραετία. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχουν πολλά εμπόδια, τα οποία καθιστούν τη διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου επιχερηματικού σχεδίου πολύ δύσκολη.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, συνεργαζόμενης τράπεζας της Apple, δημοσίευσαν ενημέρωση προς τους επενδυτές σχετικά με την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η Apple όσον αφορά στο Apple Car. Σύμφωνα με αυτήν την ενημέρωση, οι αντιπρόσωποι της Goldman Sachs υποστηρίζουν ότι η Apple θα εστιάσει πολύ περισσότερο στην εμπειρία του οδηγού μέσα στο αυτοκίνητο παρά στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου παρόμοιο με αυτά της Tesla. Συνεπώς δε θεωρούν ότι η Apple θα αποτελέσει σοβαρό ανταγωνιστή στον χώρο της ηλεκτρικής αυτοκίνησης. Πριν έρθει σε επαφή με την Hyundai, ο Αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας επιχείρησε να κάνει παρόμοιες συζητήσεις με την BMW, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το απόλυτο wearable- GALAXY RING παρουσιάζει η Samsung

Το δαχτυλίδι Galaxy Ring, που κάνει την καθημερινή ευεξία πιο εύκολη, υποστηρίζοντας έναν έξυπνο και υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της συνδεδεμένης ψηφιακής πλατφόρμας ευεξίας,...