Οι χρήστες συσκευών της Apple έως σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα να συλλάβουν μία φωτογραφία 360 μοιρών από τα smartphone / tablet τους, μέσα από την εφαρμογή του facebook. Σαν μία μέση λύση είχε προκριθεί η δυνατότητα ανάρτησης πανοραμικών φωτογραφιών μέσω του facebook iOS app.

Σταδιακά, το facebook ενεργοποιεί αυτή τη δυνατότητα και για τους χρήστες των συσκευών της Apple. Αν και ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι σχετικές «ενεργοποιήσεις» σε προφίλ Ελλήνων χρηστών, αναμένουμε άμεσα τη σταδιακή διάθεση της νέας (στο iOS) δυνατότητας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που αναρτήθηκαν στο facebook, η διαδικασία θα έχει ως εξής:

  • Ανοίγουμε την εφαρμογή του facebook και κάνουμε κλικ στην επιλογή 360 Photo, στην κορυφή του timeline μας
  • Πατάμε το μπλε εικονικό πλήκτρο και ακολουθούμε με τη συσκευή μας τη διαδρομή, έως ότου ολοκληρωθεί η σύλληψη ενός πλήρους πανοράματος
  • Επιλέγουμε από τη φωτογραφία μας το αρχικό της σημείο (starting view)

Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας θα μπορούμε και από το iPhone να μοιραζόμαστε απευθείας φωτογραφίες 360 μοιρών στο facebook, χωρίς τη χρήση άλλης εφαρμογής.

Αναμένουμε λοιπόν σύντομα την εμφάνιση της επιλογής 360 Photo στο facebook iOS app. Φυσικά, θα σας ενημερώσουμε άμεσα με το που εντοπίσουμε πως η συγκεκριμένη δυνατότητα ενεργοποιείται και για τους Έλληνες χρήστες.

ΣΧΟΛΙΑ