Η Γερμανική Αστυνομία συνέλαβε χθες τρεις άνδρες σαν ύποπτους για τη λειτουργία του ιστότοπου Wall Street Market που θεωρείται το δεύτερο μεγαλύτερο σημείο πώλησης ναρκωτικών στο Σκοτεινό Διαδίκτυο. Το Wall Street Market ήταν μία ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας γινόταν εμπόριο κοκαΐνης από την Κολομβία, χαπιών ecstasy, κακόβουλου λογισμικού και κλεμμένων δεδομένων. Οι διαχειριστές της πλατφόρμας έπαιρναν προμήθεια 2 – 6% από όλες τις συναλλαγές.

Οι τρεις άνδρες ηλικίας 31, 29 και 22 ετών συνελήφθησαν σε Bad Vilbel, Esslingen και Kleve αντίστοιχα, σε μία διεθνή επιχείρηση εξάρθρωσης στην οποία συμμετείχαν – εκτός από τη Γερμανική Αστυνομία –  οι αστυνομίες Ολλανδίας, Γαλλίας και Φινλανδίας, η Europol και το FBI. Στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης, έγιναν συλλήψεις στο Los Angeles και σταμάτησε η λειτουργία του Φινλανδικού παράνομου ιστότοπου Silkkitie, γνωστός σαν Valhalla Marketplace.

Στην αστυνομική επιχείρηση στη Γερμανία, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν πολλούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για παράνομες δραστηριότητες των συλληφθέντων, πολυτελή αυτοκίνητα, €500.000 σε μετρητά και περισσότερα από €1.000.000 σε κρυπτονομίσματα Bitcoin και Monero.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Γερμανικής Αστυνομίας, κατά την έρευνα στα αρχεία των ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατασχέθηκαν, αποκαλύφθηκαν περισσότεροι από 1 εκατ λογαριασμοί πελατών, περίπου 5.400 λογαριασμοί πωλητών και 64.000 συναλλαγές. Στο Wall Street Market απαγορευόταν η αγοραπωλησία όπλων και πορνογραφικού υλικού.

ΣΧΟΛΙΑ