11.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Φεβ 2021
ΟΔΗΓΟΙ | ΚΟΛΠΑ | ΜΥΣΤΙΚΑ Συγχρονίστε τα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές...

Συγχρονίστε τα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές σας (PC/Mac/Linux/Android/iOS)

Δείτε πώς μπορούμε να έχουμε κοινούς σελιδοδείκτες αλλά και κοινές εφαρμογές, επεκτάσεις, ρυθμίσεις κλπ σε όλες τις συσκευές μας μέσω του Google Chrome.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτάΕίναι πάρα πολύ βολικό να έχουμε όλα τα δεδομένα του browser που χρησιμοποιούμε διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές μας. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν ενεργά κάποιο οικοσύστημα (Apple, Google κλπ) έχουν πλέον συνηθίσει το συγχρονισμό όλων των δεδομένων που έχουν επιλέξει, αλλά, υπάρχει μεγάλη μερίδα χρηστών που αρνείται να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Μπορούμε λοιπόν να συγχρονίζουμε στις συσκευές μας τα δεδομένα του Chrome και αυτά να είναι διαθέσιμα παντού. Ας εξηγήσουμε όμως πρώτα ποια είναι τα δεδομένα αυτά:

  • Εφαρμογές που εκτελούνται εντός του Chrome
  • Δεδομένα αυτόματης συμπλήρωσης
  • Σελιδοδείκτες
  • Επεκτάσεις
  • Ιστορικό
  • Αποθηκευμένοι Κωδικοί Πρόσβασης
  • Ρυθμίσεις
  • Θέματα και Ταπετσαρίες
  • Ανοικτές Καρτέλες

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, αν επιλέξουμε το συγχρονισμό όλων των ανωτέρω, σε όποια συσκευή και αν ανοίγουμε τον Chrome σχεδόν τα πάντα θα είναι τα ίδια. Κυρίως όμως, θα συγχρονίζονται όλα τα δεδομένα μεταξύ τους.

Αν για παράδειγμα αποθηκεύσετε μία νέα ιστοσελίδα στις αγαπημένες σας από το κινητό σας, εφόσον ο εικονικός διακόπτης των σελιδοδεικτών είναι ανοικτός, αυτή η προσθήκη θα γίνει σε όλες τις συσκευές σας.

Φυσικά, μπορούμε να ανοίξουμε όσους και όποιους εικονικούς διακόπτες θέλουμε, για παράδειγμα μόνο των σελιδοδεικτών.

Συγχρονίστε τα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές σας (PC/Mac/Linux)

Σε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows, macOS, ή οποιαδήποτε διανομή του Linux ανοίγουμε τον Chrome, πατάμε στις τρεις τελίτσες και επιλέγουμε ρυθμίσεις.

Επιλέγουμε ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ CHROME και εισάγουμε τα στοιχεία του gmail μας (τα στοιχεία που βάζουμε και στο YouTube). Εάν θέλετε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό gmail, ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

 

Θα εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα ενημέρωσης / επιβεβαίωσης.

Επιλέγουμε το βελάκι στα δεξιά του Συγχρονισμός.

Επιλέγουμε τις υπηρεσίες που θέλουμε να συγχρονίζονται, ανοίγοντας τους σχετικούς εικονικούς διακόπτες. Εάν τις θέλουμε όλες, ανοίγουμε μόνο τον εικονικό διακόπτη Συγχρονισμός όλων.

Είμαστε έτοιμοι. Αν αυτή είναι η πρώτη συσκευή μας που ενεργοποιήσαμε το συγχρονισμό των δεδομένων του Chrome, δεν θα δούμε κάτι να αλλάζει. Στο εξής όμως, σε όποια άλλη συσκευή θα ενεργοποιούμε το συγχρονισμό, αυτόματα, όλα τα δεδομένα που αντιστοιχούν στους ανοικτούς εικονικούς διακόπτες, θα αντιγράφονται / συγχρονίζονται.

Αν για παράδειγμα στον υπολογιστή μας στο σπίτι έχουμε αποθηκεύσει στους σελιδοδείκτες μία ιστοσελίδα που μας ενδιαφέρει, απλά εκτελούμε την αντίστοιχη διαδικασία στο κινητό μας και θα έχουμε άμεση πρόσβαση στους σελιδοδείκτες μας, σαν να ήμασταν στο σπίτι μας.

Πάμε λοιπόν να δούμε πώς ενεργοποιούμε το συγχρονισμό στα κινητά μας.

Συγχρονίστε τα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές σας (Android)

Στο Android κινητό μας ανοίγουμε τον Chrome, πατάμε στις τρεις τελίτσες και επιλέγουμε ρυθμίσεις.

Επιλέγουμε Σύνδεση στο Chrome και εισάγουμε τα στοιχεία του gmail μας (τα στοιχεία που βάζουμε και στο YouTube). Εάν θέλετε να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό gmail, ακολουθήστε τον αναλυτικό οδηγό μας.

Θα εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα ενημέρωσης / επιβεβαίωσης.

Έχουμε “συνδεθεί”.

Κάτω από το πλαίσιο του λογαριασμού μας υπάρχει η επιλογή Συγχρονισμός.

Τώρα, επιλέγουμε ποιες υπηρεσίες θέλουμε να συγχρονίζουν. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν είναι αναγκαίο σε όλες τις συσκευές μας να έχουμε ανοικτούς τους ίδιους εικονικούς διακόπτες. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλουμε στο κινητό μας μόνο τους σελιδοδείκτες μας. Επιλέγουμε λοιπόν, τις υπηρεσίες που θέλουμε να συγχρονίζονται με τη συγκεκριμένη συσκευή.

 

Συγχρονίστε τα δεδομένα του Chrome σε όλες τις συσκευές σας (iPhone / iPad)

Στο iPhone ή στο iPad μας ανοίγουμε τον Chrome, πατάμε στις τρεις τελίτσες και επιλέγουμε ρυθμίσεις.

Εάν είμαστε ήδη συνδεδεμένοι επιλέγουμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Εάν όχι, επιλέγουμε ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ CHROME και εισάγουμε τα στοιχεία του gmail μας.

Θα εμφανιστεί το σχετικό μήνυμα ενημέρωσης / επιβεβαίωσης.

Αμέσως μετά επιλέγουμε το λογαριασμό μας και Συγχρονισμός.

Έχοντας ενεργό τον διακόπτη Συγχρονισμός στο επάνω μέρος, επιλέγουμε ποιες υπηρεσίες (ή το σύνολό τους) θέλουμε να συγχρονίζονται με τις άλλες συσκευές μας.

Δυο λόγια

Πλέον γνωρίζετε πώς μπορείτε να συγχρονίζετε τα δεδομένα του Chrome που σας ενδιαφέρουν. Δεν έχει σημασία με ποια συσκευή περιηγείστε στο διαδίκτυο, τα πάντα (κωδικοί, αγαπημένα κλπ) βρίσκονται ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές σας.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με τη συσκευή που σήμερα έχει τα περισσότερα δεδομένα. Για παράδειγμα, από τον υπολογιστή σας, όπου λογικά θα έχετε αποθηκευμένες κάποιες αγαπημένες σας ιστοσελίδες, αλλά και θα υπάρχει το ιστορικό των επισκέψεών σας στον ιστό.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα