Οι Sony και Microsoft ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν από κοινού βιντεοπαιχνίδια και παράπλευρες υπηρεσίες που θα τρέχουν από το Σύννεφο. Η στρατηγική αυτή κίνηση των αιώνιων ανταγωνιστών έχει στόχο να προλάβει τη Google που ετοιμάζεται να μπει στην αγορά βιντεοπαιχνιδιών με τη Stadia, τη νέα πλατφόρμα της που θα τρέχει επίσης στο Σύννεφο.

Kenichiro Yoshida, CEO της Sony και Satya Nadella, CEO της Microsoft

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών που έχουν λανσάρει τις πιο διάσημες, εμπορικά επιτυχημένες και περισσότερο ανταγωνιστικές πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών, του PlayStation και του Xbox, περιγράφει την πρόθεση της Sony και της Microsoft να συνεργαστούν ώστε η υπηρεσία Σύννεφου Microsoft Azure να φιλοξενήσει την υπηρεσία PlayStation Now.

Εκτός από την ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά του game streaming, οι Microsoft και Sony συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως ημιαγωγοί και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης. Αναμένεται επίσης ανταλλαγή περιεχομένου και τεχνογνωσίας μεταξύ PlayStation και xCloud και επέκταση τεχνολογιών της Microsoft σε πολλές κατηγορίες συσκευών της Sony.

ΣΧΟΛΙΑ