13.5 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Στον πλήρη έλεγχο του Elon Musk το Twitter

Ο Elon Musk αγόρασε το Twitter για $44 δις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Το Twitter έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποδέχθηκε την προσφορά του Elon Musk για εξαγορά του συνόλου της εταιρείας. Ο Elon Musk προσέφερε $44 δις και είναι από σήμερα ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, αγοράζοντας κάθε μετοχή της εταιρείας έναντι $54,20, στην ίδια τιμή δηλαδή που αναγραφόταν στην αρχική προσφορά που έκανε στις 14 Απριλίου.

Στις 4 Απριλίου 2022, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκτήσει το 9,2% των μετοχών του Twitter και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος τότε. Μάλιστα, του προσφέρθηκε μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο την οποία αρνήθηκε, γιατί αν την αποδεχόταν δεν θα του επιτρεπόταν να αποκτήσει περισσότερο από 14,9% των μετοχών της εταιρείας. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της πρόθεσης του Musk να ελέγξει το Twitter και την προσφορά που έκανε στις 14 Απριλίου, το ΔΣ της εταιρείας προσπάθησε να αναχαιτίσει την επίθεση, καταφεύγοντας σε διάφορα νομικά εμπόδια όπως το δικαίωμα προτίμησης των μετόχων, χωρίς όμως να πετύχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των ανθρώπων του Elon Musk και του ΔΣ του Twitter. Πάντως, σημαντικό εμπόδιο στις προσπάθειες του ΔΣ να αμυνθεί αποδείχτηκαν τα στελέχη του Twitter, τα οποία εμφανίστηκαν διχασμένα ως προς την ορθότητα της αποδοχής της εξαγοράς, γεγονός που αποδίδεται στην ποιότητα των πληροφοριών που διοχετεύτηκαν από τις 14 Απριλίου και μετά.

Ο Musk έχει καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ σχέδιο για έγκριση άμεσης χρηματοδότησης του Twitter με $46,5 δις. Από αυτά, τα $25,5 δις προέρχονται από δανεισμό και τα $21 δις από ίδια κεφάλαια. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης ενός τέτοιου δανείου θα αγγίξει το $1 δις, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 20% των εσόδων της εταιρείας. Δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα κάποιο επιχειρηματικό σχέδιο που να περιλαμβάνει τη χρήση αυτών των κεφαλαίων, εκτός από κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες για χαλάρωση των περιορισμών περιεχομένου, μείωση της συνδρομής του Twitter Blue με ταυτόχρονη εξάλειψη των διαφημίσεων και αποδοχή του κρυπτονομίσματος Dogecoin σαν μέσο πληρωμής.

Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο για να λειτουργήσει η δημοκρατία και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία του χωριού όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας. Θέλω να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, εμπλουτίζοντας το με νέες δυνατότητες και ανοίγοντας τον κώδικα των αλγορίθμων, ώστε να αυξήσω την εμπιστοσύνη του κοινού, να κατατροπώσω τα spam bots και να εξακριβώσω την πραγματική ταυτότητα όλων των χρηστών” αναφέρει η δήλωση του Musk που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση. Ο Elon Musk είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία που αγγίζει τα $274 δις, η οποία προέρχεται κυρίως από κέρδη από επιχειρήσεις του όπως οι Tesla και SpaceX.

NewsDesk
NewsDesk
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky

ΠΡΟΣΦΑΤΑ