Η Microsoft ξεκίνησε μία καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τη μηχανή αναζήτησής της, Bing. Η εταιρεία εστιάζει στα μερίδια χρήσης του Bing σε συγκεκριμένες αγορές όπως της ΗΠΑ (33%), του ΗΒ (23%) και της Taiwan (26%).

Με το σύνθημα Bing is bigger than you think, η Microsoft επιχειρεί να αντιστρέψει τις εντυπώσεις της πλήρους επικράτησης της μηχανής αναζήτησης της Google. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό χρήσης του Microsoft Bing ανέρχεται στο 9% (στοιχεία Ιουνίου ’17).

Αν και αρκετοί αναφέρουν ως επιχείρημα για τα αυξημένα ποσοστά χρήσης της Bing την ενσωμάτωσή της ως προεπιλεγμένη «μηχανή» αναζήτησης στον Microsoft Edge, θα πρέπει να θυμίσουμε πως το Google search είναι η προεπιλεγμένη «μηχανή» αναζήτησης» σε εκατοντάδες συσκευές, όπως τα iDevices (πρόσφατα μάθαμε πως η Google πληρώνει την Apple για αυτό το σκοπό περίπου 3 δις δολάρια το χρόνο).

Η αλήθεια είναι πως για χώρες όπως η ΗΠΑ και το ΗΒ η Bing είναι μία εξαιρετική μηχανή αναζήτησης. Όμως, η Microsoft δεν έχει καταφέρει να επιτύχει αξιόλογη προσθήκη τοπικού περιεχομένου, τομέας στον οποίο η Google, μεσουρανεί.

ΣΧΟΛΙΑ