30.2 C
Athens
Σάββατο, 19 Σεπ 2020
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ PAY TV Στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης περιεχομένου ροής (streaming) Α' τριμ '18

Στατιστικά στοιχεία παρακολούθησης περιεχομένου ροής (streaming) Α’ τριμ ’18

Ανεβαίνουν Android και Apple TV, κρατάει άνετα την πρωτιά το Roku

-

Η Conviva είναι μία εταιρεία που καταγράφει τις συνήθειες των χρηστών και τις προτιμήσεις τους ως προς τις streaming υπηρεσίες. Οι έρευνές της αποτελούν μεν μόνο “ένα παράθυρο” στον παγκόσμιο χάρτη ροής, οι συνεργασίες της όμως με δίκτυα όπως τα HBO, Turner, Hulu, CBS, NBC, ESPN, BT και Sky και οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα αποτελέσματα.

Τα στοιχεία της έρευνας που αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2018 προήλθαν από 14,5 δις αναπαραγωγές (αύξηση 98% σε σύγκριση με το α’ τριμ. ’17), 4,8 δις ώρες θέασης (αύξηση 114%), 765 εκατ συσκευές (αύξηση 6%), ενώ οι ταυτόχρονες θεάσεις έφτασαν τις 5,5 εκατ μεταδόσεις ροής.

Επί του συνόλου των ωρών θέασης ροής την πρώτη θέση κέρδισε η Βόρεια Αμερική με “μερίδιο” 68%, ενώ ακολούθησαν η Ευρώπη με 19% και η Ασία με 12%.

Σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο η αύξηση των ωρών θέασης κυμάνθηκε στο 174% στη Βόρεια Αμερική και στο 55% στην Ευρώπη.

Το 27% των χρηστών παρακολουθούν περιεχόμενο ροής (streaming) από τον υπολογιστή τους μέσω προγράμματος περιήγησης ιστού, ενώ το 73% μέσω ειδικών εφαρμογών.

Οι ώρες θέασης μέσω browser αυξήθηκαν κατά 71% ενώ μέσω των εφαρμογών αυξήθηκαν κατά 136%.

Ως προς τον αριθμό των αναπαραγωγών:

  • το 23% έγινε από υπολογιστή
  • το 35% από συσκευές OTT (Over the Top) [Roku 12%, Παιχνιδοκονσόλες 11%, Fire TV 4%, Apple TV 4%, λοιπές 4%]
  • το 42% από φορητές συσκευές [Android 23%, iOS 19%]

Ως προς τις ώρες θέασης:

  • το 18% από υπολογιστή
  • το 28% από κινητές συσκευές [Android 17%, iOS 11%]
  • το 54% από συσκευές OTT [Roku 23%, Παιχνιδοκονσόλες 14%, Fire TV 6%, Apple TV 5%, λοιπές 6%]

Ποσοστό αύξησης ωρών παρακολούθησης ανά συσκευή:

  • Apple TV 709%
  • Fire TV 411%
  • Xbox 259%
  • Android 243%

Το κάθε νοικοκυριό έχει κατεβασμένες κατά μέσο όρο 3,4 εφαρμογές για video streaming, ενώ ολοκληρώνεται το 48% των προβολών. Η μέση θέαση ανά χρήστη ανήλθε στα 20 λεπτά.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 παρουσιάστηκαν λιγότερα προβλήματα κατά την έναρξη της αναπαραγωγής των videos (60%).

 

Στην ενότητά μας Pay TV μπορείτε να βρείτε όλες τις ειδήσεις που σχετίζονται με τις συνδρομητικές υπηρεσίες video στη χώρα μας αλλά και σχετικά νέα από όλο τον κόσμο.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα