Sobro Smart Side Table: το high tech κομοδίνο που εντυπωσιάζει

Ψυγειάκι, ασύρματος φορτιστής, ηχείο bluetooth, έξυπνο φωτιστικό, USB καλώδια φόρτισης, συνδέεται με το smartphone σου και δέχεται Wi-Fi firmware updates (!). Παρεμπιπτόντως, διαθέτει και ένα ντουλαπάκι αποθήκευσης.

1425

Οι έξυπνες συσκευές μας έχουν κατακλύσει. Έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ηχεία, έξυπνες λάμπες, τα πάντα πλέον κινούνται γύρω από την τεχνολογία και από το Internet of Things που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει πόσο τελικά μας αφορά.

Ήρθε η ώρα λοιπόν και για το (παν)έξυπνο τραπεζάκι / κομοδίνο.

Στην πλατφόρμα Indiegogo «στήθηκε» ένα fundraising (συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μαζική παραγωγή του προϊόντος) για το Sobro Smart Side Table. Όποιος προ-παραγγέλνει και πληρώνει από τώρα το προϊόν το οποίο και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2018, δικαιούται έκπτωση 57%. Δηλαδή, θα πληρώσει $379 αντί 900 δολαρίων που θα είναι η κανονική τιμή του προϊόντος όταν θα κυκλοφορήσει.

Οι δημιουργοί «ζητούσαν» 50 χιλιάδες δολάρια για να περάσουν από τη φάση του πρωτότυπου προϊόντος σε αυτή της μαζικής παραγωγής και από τις προ-παραγγελίες μάζεψαν ήδη 1 εκατ. δολάρια, δηλαδή, ξεπέρασαν το στόχο τους κατά 2015%!

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Sobro Smart Side Table (εκτός από τα προφανή) είναι τα εξής:

  • είναι ψυγείο
  • παρέχει βάση ασύρματης φόρτισης δύο κινητών τηλεφώνων
  • διαθέτει bluetooth ηχείο (αν υπάρχει και δεύτερο κομοδίνο, «συνεργάζονται» και αποδίδουν πιο δυνατό ήχο)
  • διαθέτει σύστημα έξυπνου φωτισμού
  • δέχεται αναβαθμίσεις λογισμικού
  • φέρει υποδοχές για φορτιστές κλπ
  • αντιλαμβάνεται μόλις ξυπνάμε και προετοιμάζει την ατμόσφαιρα
  • διαθέτει φως νυκτός

Το έξυπνο κομοδίνο θα διατίθεται σε τρία φινιρίσματα: άσπρο, μαύρο ματ και άσπρο/καρυδιά

Οι δημιουργοί του Sobro Smart Side Table υπόσχονται αθόρυβη λειτουργία ψυγείου

Ο σταθμός φόρτισης

Από τα Spotify / Apple Music, απευθείας στο ηχείο

Εύκολη τοποθέτηση / κρύψιμο καλωδίων

Δυο λόγια

Ασφαλώς, αρκετοί θα σκεφτείτε πως πρόκειται για ακριβό προϊόν, ή για «υπερβολή». Σκεφτείτε όμως πόσο θα έχουν πέσει οι τιμές αυτών των επίπλων – αξεσουάρ σε 2-3 χρόνια. Επίσης, όπως τουλάχιστον μπορούμε να δούμε από το συγκεκριμένο προϊόν, οι σχεδιαστές αντιλαμβάνονται πως πέρα από πρακτικό, ένα έξυπνο έπιπλο πρέπει να είναι και καλαίσθητο (αν και αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό).

Συνυπολογίστε και την επιρροή που θα ασκήσουν αυτά τα projects στους παραδοσιακούς κατασκευαστές επίπλων, οπότε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε λίγο καιρό και σταδιακά τα έπιπλά μας θα είναι και αυτά «έξυπνα».

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροBloomberg: η Xiaomi ενδέχεται να εξαγοράσει τη GoPro
Επόμενο άρθροΤο Gmail αποκτά “Εμπιστευτική λειτουργία”
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.