Η Apple την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε επίσημα το iOS 11.4 και από χθες σταμάτησε να υπογράφει το iOS 11.3.1. Η Apple τακτικά σταματά την ψηφιακή υπογραφή παλαιότερων εκδόσεων του iOS προκειμένου να εξασφαλίσει πως οι χρήστες «τρέχουν» στις συσκευές τους την πιο πρόσφατη και πιο ασφαλή έκδοση του λειτουργικού της συστήματος.

Η τακτική αυτή της Apple επηρεάζει περισσότερο τη jailbreak κοινότητα, αν και υπάρχουν workarounds

Κατά τη διάρκεια του φετινού WWDC αναφέρθηκε πως πλέον το 81% των iOS συσκευών «τρέχουν» το iOS 11. Ένας από τους λόγους που η Apple επιτυγχάνει τόσο υψηλά νούμερα στην – ανά πάσα στιγμή – τρέχουσα έκδοση του iOS, είναι η μη υπογραφή των προηγούμενων εκδόσεων. Αν ένας (μέσος) χρήστης προσπαθήσει να εγκαταστήσει μέσω αρχείου «.ipsw» μία παλαιότερη έκδοση, δεν θα τα καταφέρει, καθώς αυτή δεν θα υπογραφεί από την Apple.

Μετά από μία σχετικά μακρά περίοδο δοκιμών, η Apple την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε το iOS 11.4. Με την ενημέρωση αυτή προστέθηκε υποστήριξη για το πρωτόκολλο AirPlay 2, τα Μηνύματα στο iCloud και κατ’ επέκταση για το multi-room audio και το stereo pairing του HomePod.

Η Apple αυτή τη στιγμή «τρέχει» δύο δοκιμαστικά προγράμματα στο iOS, αυτό της έκδοσης 11.4.1 και της έκδοσης 12. Και στις δύο περιπτώσεις αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στις πρώτες betas.

 

ΣΧΟΛΙΑ