Η Google, στα πλαίσια της IFA 2017, ανακοίνωσε την «αναβάθμιση» του ψηφιακού βοηθού της, Google Assistant. Πλέον, θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οικιακές συσκευές όπως ηλεκτρικές σκούπες, πλυντήρια, ψυγεία, στεγνωτήρια κλπ. Οι πρώτες  – εξοπλισμένες με τον Google Assistant – συσκευές θα αρχίσουν να καταφτάνουν στα ράφια των καταστημάτων «αργότερα μέσα στο έτος», όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Google.

Ο ψηφιακός βοηθός της Google είναι πολύ χρήσιμος στο να απαντάει σε ερωτήσεις, να κρατάει το πρόγραμμά μας, αλλά και για να ελέγχει τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού μας. Είναι ήδη εγκατεστημένος στο έξυπνο ηχείο Google Home και αναμένεται να είναι διαθέσιμος πολύ σύντομα στα Zolo Mojo της Anker, TicHome Mini της Mobvoi’s και GA10 της Panasonic. Επίσης, η Sony ανακοίνωσε πως το ασύρματο ηχείο της Dubbed LF-S50G – το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη – θα φέρει την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης της Google.

Η LG θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα κυκλοφορήσει πλυντήρια, στεγνωτήρια και ηλεκτρικές σκούπες, εξοπλισμένα με τον Google Assistant. Εντολές όπως «Ok Google, ξεκίνα το σκούπισμα», μάλλον θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, πολύ σύντομα.

Η Google μας υπενθύμισε επίσης πως η Τεχνητή Νοημοσύνη της συνεργάζεται άψογα με συσκευές αυτοματισμού σπιτιού διαφόρων εταιρειών, όπως της Honeywell, της Netatmo, της TP-Link και της Wemo.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε πως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η τεχνολογία γενικότερα, γίνονται μέρος της καθημερινότητάς μας σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό. Στο «τρένο» αυτό θα ανέβουμε όλοι, η χρονική στιγμή μόνο θα διαφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ