16.9 C
Athens
Σάββατο, 24 Οκτ 2020
ΔΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των δικαιωμάτων χρήσης...

Σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στα 1800 MHz

Τουλάχιστον 200,7 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν συνολικά στο δημόσιο οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind, ως τίμημα για τα δικαιώματα χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 1800 MHz.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΗ διαδικασία της δημοπράτησης των δικαιωμάτων χρήσης των ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 1800 MHz συνεχίζεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και έως την 26η Σεπτεμβρίου οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους των συμμετοχών τους.

Το ελάχιστο ποσό που αναμένεται να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο ξεπερνάει τα 200 εκατ. ευρώ και η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 6 Νοεμβρίου.

Ακολουθεί το επίσημο κείμενο:

Τουλάχιστον 200,7 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν συνολικά στο δημόσιο οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Wind, ως τίμημα για τα δικαιώματα χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 1800 MHz, σύμφωνα με το τεύχος προκήρυξης της δημοπρασίας, το οποίο ετέθη για μια εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση από την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Ειδικότερα, το προαναφερόμενο ποσό είναι το άθροισμα των τιμών εκκίνησης της δημοπρασίας για 6 δικαιώματα φάσµατος εύρους ζώνης 2×5 MHz στην ζώνη των 1800 MHz στις φασµατικές περιοχές 1830-1845 & 1735-1750 και 1805-1820 & 1710-1725 (τιμή εκκίνησης για κάθε δικαίωμα 19,7 εκατ. ευρώ) και  5 εύρους ζώνης 2×5 MHz στην ζώνη των 1800 MHz στη φασµατική περιοχή 1855-1880 & 1760-1785 (τιμή εκκίνησης για δικαίωμα 16,5 εκατ. ευρώ).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος η δημοσίευση του τεύχους προκήρυξης θα γίνει στις 1 Αυγούστου, η κατάθεση φακέλων συμμετοχής έχει οριστεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 6 Νοεμβρίου.

Η ΕΕΤΤ για τον υπολογισµό της τιµής εκκίνησης των δικαιωµάτων χρήσης στη ζώνη των 1800 MHz, βασίστηκε στη τιµή εκχώρησης δικαιωµάτων χρήσης της ιδίας ζώνης το 2011 και προέβη σε προσαρµογές µε βάση τον πληθωρισµό, τον δείκτη Gross Domestic Product (GDP) – constant prices in national currency και την διάρκεια εκχώρησης του δικαιώµατος.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί σύμφωνα με το Σχέδιο Τεύχους Προκήρυξης αποτελείται από δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο κάθε συµµετέχων στην διαδικασία  έχει  το δικαίωµα να αιτηθεί τον αριθµό των τµηµάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τα Α.1 έως και Α.6 που επιθυµεί να του χορηγηθούν και τον αριθµό των τµηµάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τα Β.1 έως και Β.5 που επιθυµεί να του χορηγηθούν. Εάν ο συνολικός αριθµός των τµηµάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τα Α.1 έως και Α.6 που αιτούνται οι συµµετέχοντες που έχουν προεπιλεγεί είναι µικρότερος ή ίσος από έξι (6) και ο συνολικός αριθµός των τµηµάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων από τα Β.1 έως και Β.5 που αιτούνται οι συµµετέχοντες που έχουν προεπιλεγεί είναι µικρότερος ή ίσος από πέντε (5) τότε στους συµµετέχοντες χορηγείται ο αριθµός τµηµάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων που έχουν αιτηθεί, σύµφωνα µε τα οριζόµενα στο Κεφάλαιο 5 της παρούσας. ∆ιαφορετικά τα τµήµατα ραδιοσυχνοτήτων, χορηγούνται µέσω δηµοπρασίας πολλαπλών γύρων µε αυξανόµενο τίµηµα.

Σε περίπτωση που µετά το τέλος της δηµοπρασίας: α) κάποιο Τµήµα Ραδιοσυχνοτήτων δεν έχει χορηγηθεί, αυτό µπορεί να χορηγηθεί µε διαδικασία που θα αρχίσει τουλάχιστον 2 έτη από την ολοκλήρωση της παρούσας δηµοπρασίας, β) κανένα Τµήµα Ραδιοσυχνοτήτων δεν έχει χορηγηθεί, τα Τµήµατα Ραδιοσυχνοτήτων χορηγούνται σε ηµεροµηνία που θα καθοριστεί µεταγενέστερα από την ΕΕΤΤ.

Όροι πληρωµής

Το εκπλειστηρίασµα καταβάλλεται ως εξής:

1η Επιλογή: Το 100% του Εκπλειστηριάσµατος καταβάλλεται τοις µετρητοίς εντός 10 ηµερών από την Απόφαση της ΕΕΤΤ µε την οποία ανακηρύσσονται Υπερθεµατιστές, σε λογαριασµό που θα ανακοινώσει η ΕΕΤΤ ή

2η Επιλογή: Το 70% του Εκπλειστηριάσµατος καταβάλλεται τοις µετρητοίς εντός 10 ηµερών από την Απόφαση της ΕΕΤΤ µε την οποία ανακηρύσσονται Υπερθεµατιστές, σε λογαριασµό που θα ανακοινώσει η ΕΕΤΤ, και το υπολειπόµενο 30% του Εκπλειστηριάσµατος καταβάλλεται σε 3 ετήσιες δόσεις, προσαυξηµένες µε το επιτόκιο των εντόκων γραµµατίων του ελληνικού δηµοσίου δωδεκάµηνης διάρκειας προσαυξηµένο κατά 0,25 ποσοστιαίες µονάδες,  µε ηµεροµηνία πρώτης καταβολής την 28η Νοεµβρίου 2021.

SourceInfocom
Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

COSMOTE: τροποποιήσεις πακέτων καρτοκινητής και αλλαγές σε προγράμματα

Ανακοινώνεται ότι από 05/06/2020: Α. Αυξάνεται η ενσωματωμένη χρήση δεδομένων, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, και αλλάζει η εμπορική ονομασία των ακόλουθων πακέτων GIGA NOW, σύμφωνα...

Η πιο ακριβή της Ευρώπης είναι η κινητή στην Ελλάδα

Η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 δύο κλαδικές μελέτες στους κλάδους e-commerce και Fintech, με σκοπό να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν...

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα...

Cosmote: ανάπτυξη δικτύου 5G σε συνεργασία με την Ericsson

Απεριόριστες οι δυνατότητες της τεχνολογίας 5G χάρη στις πολύ υψηλότερες ταχύτητες Mobile Broadband και την πολύ ταχύτερη απόκριση δικτύου (latency) Εκσυγχρονισμός του...

«H Wind στηρίζει το #DigitalSolidarityGR δίνοντας δωρεάν επικοινωνία στους συνδρομητές της»

H WIND Ελλάς έχοντας ως προτεραιότητα την αδιάλειπτη προσφορά υπηρεσιών επικοινωνίας στους συνδρομητές της και στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR, προχωρά σε μια...

«Η Forthnet δίπλα στους συνδρομητές της διευκολύνοντας την επικοινωνία και την ψυχαγωγία τους»

Απεριόριστες κλήσεις προς κινητά και τα κανάλια Novacinema διαθέσιμα για όλες τις οικογένειες που απολαμβάνουν τις συνδρομητικές υπηρεσίες της εταιρείας. H Forthnet, η εταιρεία που...

Σχετικάάρθρα