Σαν σήμερα πριν 11 χρόνια ο Steve Jobs παρουσίασε το iPhone (vid)

"An iPod, a phone and an internet communicator. An iPod, a phone and an internet communicator.... Are you getting it?"

1988

Στις 9 Ιανουαρίου του 2007 ο Steve Jobs σύστησε στο κοινό τη συσκευή που έμελλε να αλλάξει τα πάντα στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας και που απέδειξε πως τα έως τότε έξυπνα τηλέφωνα δεν ήταν τελικά και τόσο έξυπνα….

Η παρουσίαση αυτή θα μείνει στην ιστορία καθώς ο Steve ανακοίνωσε αρχικά πως θα μας συστήσει τρεις συσκευές, ένα iPod με ευρεία οθόνη αφής, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα internet communicator. Ασφαλώς και εννοούσε τη μία και μοναδική συσκευή που μπορούσε να αντεπεξέλθει και στους τρεις αυτούς «ρόλους», το iPhone.

Εάν θέλετε να πλοηγηθείτε στο επίσημο site για το iPhone την εποχή εκείνη, πατήστε εδώ.

Το iPhone αποτελεί έως και σήμερα (κατά πολλούς) το πιο σημαντικό προϊόν της Apple. Ο CEO της εταιρείας, Tim Cook, πέρυσι, στην επέτειο των 10 ετών από την παρουσίαση του Steve, είχε δηλώσει σχετικά:

«Το iPhone είναι ένα σημαντικό κομμάτι των ζωών των πελατών μας και σήμερα, περισσότερο από ποτέ αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε, εργαζόμαστε και ζούμε. Το iPhone έθεσε νέα standards στην κινητή τηλεφωνία κατά την πρώτη δεκαετία του και μόλις ξεκινήσαμε. Τα καλύτερα, έρχονται».

Εάν θέλετε να δείτε μόνο τη στιγμή της παρουσίασης από το θρυλικό keynote, μεταβείτε στο 21:48 του video.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ