Η Apple, χθες Πέμπτη, έλαβε στήριξη από μία ομάδα εταιρειών τεχνολογίας, στη νομική της διαμάχη με την Qualcomm. Όπως μετέδωσε το Reuters, το Computer & Communications Industry Association, το οποίο αποτελείται από εταιρείες όπως η Samsung, η Intel, η Google και η Amazon, τοποθετήθηκε επίσημα υπέρ της Apple, στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει πως μία ενδεχόμενη απαγόρευση εισαγωγών στις ΗΠΑ των συσκευών iPhone, θα έπληττε τους καταναλωτές. Μάλιστα, στη σχετική επιχειρηματολογία αναφέρθηκε πως σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί αναμένουν «σημαντικές κρίσεις» στην αγορά, αλλά και άνοδο των τιμών των smartphones, γενικότερα.

Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε πως η Qualcomm έχει ζητήσει από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου την απαγόρευση εισαγωγής στις ΗΠΑ όσων συσκευών iPhone φέρουν Intel modem chips.

Εαν η επιτροπη διεθνουσ εμποριου εγκρινει αυτη την απαγορευση, η qualcomm θα εκμεταλλευτει το μονοπωλιο της, με αποτελεσμα την ανοδο των τιμων

Η Apple, δεν είναι μέλος του Computer & Communications Industry Association. 

Πριν λίγο καιρό, η Qualcomm είχε κινηθεί κατά της Apple, κατηγορώντας τη για παραβίαση ευρεσιτεχνιών και είχε ζητήσει από τις Ρυθμιστικές Αρχές της χώρας να διερευνήσουν ποια μοντέλα iPhone φέρουν modems της Intel, ώστε να απαγορευθεί η εισαγωγή τους στις ΗΠΑ. Η Qualcomm ισχυρίζεται πως στα συγκεκριμένα μοντέλα χρησιμοποιείται τεχνολογία η οποία παραβιάζει πατέντες της.

Η διαμάχη αυτή είχε ξεκινήσει νωρίτερα φέτος, όταν η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου είχε κατηγορήσει την Qualcomm πως εξαναγκάζει την Apple να χρησιμοποιεί τα δικά της υποσυστήματα στις συσκευές της, καταβάλλοντας υψηλότερα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Ακολούθησε η αγωγή της Apple εναντίον της Qualcomm (η Apple ζητούσε 1 δις δολάρια) και αμέσως μετά η Qualcomm ανταπάντησε με νέα αγωγή.

Στην πορεία, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των δύο εταιρειών, είχαν εκφράσει την επιθυμία τους για την εξωδικαστική επίλυση της διαμάχης αυτής.

 

ΣΧΟΛΙΑ