Τον περασμένο Φεβρουάριο η Samsung είχε ανακοινώσει την πολυαναμενόμενη συσκευή της, Galaxy Fold. Όπως είχαμε αναφέρει και τότε, κατά πολλούς επρόκειτο για την πρώτη υλοποίηση του μέλλοντος των smartphones ενώ κατά γενική ομολογία η τσουχτερή τιμή των δύο χιλιάδων ευρώ ήταν αναμενόμενη. Με την πάροδο των ετών και των συσκευών που συνεχώς θα βελτιώνονται οι τεχνολογίες αυτές θα ωριμάζουν και θα απευθύνονται σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και όχι αποκλειστικά στους early adopters.

Άλλοι βέβαια πιστεύουν πως οι αναδιπλούμενες οθόνες λύνουν ένα πρόβλημα που απλά δεν υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον θα δείξει και όχι τα σχόλια των «ειδικών», εξάλλου οι περισσότεροι θυμόμαστε πως μετά από την ανακοίνωση του πρώτου iPhone από τον Steve Jobs οι περισσότεροι μιλούσαν για σίγουρη αποτυχία / flop.

Από τότε, έγιναν πολλά. Η Huawei επέδειξε το 5G Mate X με αναδιπλούμενη οθόνη, η Samsung ανακοίνωσε την αναβολή της κυκλοφορίας του Galaxy Fold και η Huawei ανέβαλε μέχρι το Σεπτέμβρη την κυκλοφορία του Mate X.

Η Samsung ανακοίνωσε χθες πως επιδιόρθωσε τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί κατά τις πρώτες δοκιμές των συσκευών από τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Το προστατευτικό κάλυμμα που είναι τοποθετημένο πάνω από την οθόνη επεκτείνεται και καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια. Έτσι οι χρήστες δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία να το αφαιρούν. Επίσης, προστέθηκαν επίπεδα προστασίας στο πάνω και στο κάτω μέρος της περιοχής άρθρωσης (μεντεσές), ενώ συμπεριλήφθηκαν πρόσθετα μεταλλικά στρώματα κάτω από την οθόνη Infinity Flex προκειμένου να ενισχυθεί η προστασία της. Επιπροσθέτως, ο χώρος μεταξύ της περιοχής άρθρωσης και του σώματος της συσκευής έχει μειωθεί.

Επάνω: παλαιά συσκευή Galaxy Fold – Κάτω και μπροστά: νέα συσκευή Galaxy Fold Πηγή: Samsung
Επάνω: παλαιά συσκευή Galaxy Fold – Κάτω και μπροστά: νέα συσκευή Galaxy Fold Πηγή: Samsung

Μπορεί να μη δόθηκε πιο συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και τότε θα μάθουμε αν η Samsung θα μπορέσει να τηρήσει τη νέα της προθεσμία για τη διάθεση στην αγορά μίας αξιόπιστης αλλά και πρωτοποριακής συσκευής.

ΣΧΟΛΙΑ