Όλοι μας χρησιμοποιούμε τις καρτέλες (tabs) στο Safari του iOS και γενικότερα σε όλους τους περιηγητές ιστού σε όλα τα λειτουργικά συστήματα. Βολεύουν, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε ταυτόχρονα ανοικτές πολλές σελίδες και να πλοηγούμαστε σε αυτές εύκολα και γρήγορα.

Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να επαναφέρουμε καρτέλες που έχουμε κλείσει στον Safari του iOS, χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να ψάξουμε στο ιστορικό. Για παράδειγμα, κλείνουμε μία καρτέλα και αμέσως μετά θυμόμαστε πως θέλουμε να δούμε κάτι ακόμα στην ιστοσελίδα που ήμασταν, αλλά δεν θυμόμαστε ποια ιστοσελίδα ήταν.

Ο τρόπος που θα σας δείξουμε δεν ισχύει αν στο μεταξύ έχουμε επανεκκινήσει το iPhone ή αν έχουμε εφαρμόσει επιβολή τερματισμού στον Safari.

Safari στο iOS: πώς να ανοίξετε και πάλι πρόσφατα κλεισμένες καρτέλες χωρίς να «καταφύγετε» στο ιστορικό

Έχοντας ανοικτό τον Safari, πατάμε στο εικονίδιο των καρτελών.

Πατάμε παρατεταμένα στο «+» (και όχι στιγμιαία, γιατί θα ανοίξει νέα καρτέλα)

Βλέπουμε πως εμφανίζονται οι πρόσφατα κλεισμένες καρτέλες μας. Πατάμε σε αυτή που μας ενδιαφέρει για να μεταφερθούμε στο σχετικό ιστότοπο.

Αν λοιπόν κλείσετε κατά λάθος μία καρτέλα του Safari ή αν αναζητείτε κάποια σελίδα που πρόσφατα σερφάρατε, αυτός είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να επαναφέρετε το περιεχόμενο ιστού που επιθυμείτε.

Δοκιμάσαμε το ίδιο «τρικ» και στον Google Chrome, χωρίς επιτυχία.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ