Αυτές τις μέρες δύο νέα reports που σχετίζονται με τις συσκευές iPhone του 2018 έκαναν την εμφάνισή τους.

Η πρώτη, από την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων KGI και τον γνωστό μας Ming-Chi Kuo, αναφέρει πως το iPhone των 6,1 ιντσών που θα φέρει LCD οθόνη αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ οι πωλήσεις του αναμένεται να αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια τεμάχια.

Η συσκευή αυτή (πάντα σύμφωνα με τον Kuo) δεν θα διαθέτει το χαρακτηριστικό 3D Touch, ούτε διπλή κάμερα, ενώ αναμένεται να φέρει πλαίσιο αλουμινίου.

«Εκτιμάμε πως οι πωλήσεις της LCD συσκευής των 6,1 ιντσών θα αγγίξουν κατά την περίοδο Q4’2018 – Q3’2019 τις 100 εκατ. συσκευές.»

O Kuo εκτιμά πως η συσκευή θα τιμολογηθεί στα 700-800 δολάρια (συν φόροι) και πως οι τελικές πωλήσεις ως προς το κόστος θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Εάν τιμολογηθεί στα 700 δολάρια θα διατεθούν 105-115 εκατομμύρια συσκευές
  • Εάν τιμολογηθεί στα 800 δολάρια θα διατεθούν 95-105 εκατομμύρια συσκευές

Η έρευνα της KGI αναφέρει πως η συσκευή των 6,1 ιντσών θα αντιπροσωπεύσει το 50% των συνολικών πωλήσεων της Apple.

 

Είχαμε όμως ρεπορτάζ και από τη Barclays. Οι αναλυτές Andrew Gardiner, Hiral Patel, Joseph Wolf και Blayne Curti αναφέρουν πως η Apple αναμένεται φέτος να μικρύνει, έστω και λίγο το μέγεθος της εγκοπής (notch).

Και αυτό το report αναφέρει πως φέτος θα κυκλοφορήσουν τρεις νέες συσκευές iPhone:

  • Στα πρότυπα του iPhone X με βελτιωμένα χαρακτηριστικά
  • Στα πρότυπα του iPhone X, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης (Plus)
  • Μεσαίας κατηγορίας, με LCD οθόνη 6,1 ιντσών

Και οι τρεις συσκευές θα διαθέτουν βελτιωμένο σύστημα κάμερας TrueDepth και το χαρακτηριστικό Face ID. Επίσης, το χαρακτηριστικό αυτό θα προστεθεί και τουλάχιστον σε μία συσκευή iPad του 2019.

Επιπροσθέτως, οι αναλυτές της Barclays εκτιμούν πως η Apple επιθυμεί να μεταφέρει το σύστημα TrueDepth και στην οπίσθια κάμερα, προκειμένου να ενδυναμώσει τις εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας. Το χαρακτηριστικό αυτό στην «πιάτσα» έχει ονομαστεί ως «world-facing sensor.»

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ