30.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Σεπ 2020
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ iOS Report: το iOS 12 θα "ανοίξει" το NFC chip...

Report: το iOS 12 θα “ανοίξει” το NFC chip των συσκευών iPhone

-

Η ιστοσελίδα The Information μεταδίδει πως η Apple στο iOS 12 θα κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και θα δώσει ευρύτερη πρόσβαση σε τρίτους δημιουργούς στο NFC chip που βρίσκεται στις συσκευές iPhone 6 ή σε νεότερες.

Σύμφωνα με το report, η Apple επιθυμεί το iPhone να χρησιμοποιείται σε όσες περισσότερες ανέπαφες πράξεις και συναλλαγές γίνεται, όπως για παράδειγμα για να ξεκλειδώνει πόρτες ξενοδοχείων ή ως εικονική κάρτα μετακίνησης (virtual transit card).

Η Apple στο iOS 11 πρόσθεσε το CoreNFC framework. Αν και το CoreNFC επιτρέπει στις εφαρμογές να διαβάσουν δεδομένα από το NFC chip (arbitrary scanner / RFID tags), η λειτουργικότητά του είναι περιορισμένη.

Εκτός από τη μη υποστήριξη της πρόσβασης εγγραφής, το κύριο μειονέκτημα του τρέχοντος NFC API είναι ότι μια εφαρμογή πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο και να παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο φύλλο συμβολοσειρών συστήματος για να ξεκινήσει μια σάρωση.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, έτσι και ισχύσει το ρεπορτάζ, θα μπορούν και οι χρήστες iPhone να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ATH.ENA Card, η οποία προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για NFC enabled Android συσκευές. Επίσης, όποτε πλησιάζουμε ένα NFC τερματικό, το iPhone θα εμφανίζει αυτόματα τις διαθέσιμες επιλογές / ενέργειες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Apple δοκιμάζει τις νέες NFC λειτουργίες που θα υποστηρίξει στο Apple Park, σε συνεργασία με την HID Global, η οποία και ανέπτυξε το σύστημα ασφαλείας του Πάρκου. Τελικό ζητούμενο για την Apple είναι το iPhone να αποτελεί το μοναδικό ψηφιακό κλειδί μας.

Ενώ ήδη κάποια ξενοδοχεία υποστηρίζουν τις συσκευές iPhone για ανέπαφη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση των κλειδαριών των δωματίων, η υλοποίηση βασίζεται σε πρωτόκολλα Bluetooth, τα οποία χαρακτηρίζονται λιγότερο ασφαλή σε σύγκριση με τις NFC υλοποιήσεις (για παράδειγμα, στο bluetooth πρωτόκολλο είναι δυσκολότερο να ελεγχθεί η εμβέλεια).

Οι αλλαγές αυτές πιθανότατα θα επιτρέψουν στους δημιουργούς την εγγραφή δεδομένων στο secure enclave των iOS συσκευών.

Το εναρκτήριο keynote του φετινού Παγκοσμίου Συνεδρίου των Προγραμματιστών πλησιάζει και στα πλαίσια της αναμενόμενης προεπισκόπησης του iOS 12 είναι πιθανό να ανακοινωθεί και το πολυαναμενόμενο “άνοιγμα” του NFC.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα