Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια (δεκαεννέα μήνες) από την κυκλοφορία του Gear S3 και η Samsung – σύμφωνα με reports που προέρχονται από πολλές διαφορετικές πηγές – εργάζεται για την κυκλοφορία του επόμενου μοντέλου, Gear S4.

Οι φήμες έως τώρα κάνουν λόγο για ταυτόχρονη κυκλοφορία της συσκευής με το Galaxy Note 9, δηλαδή τους προσεχείς μήνες και έως το Φθινόπωρο.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να φέρει σημαντικές τεχνικές βελτιώσεις, με τη σημαντικότερη από αυτές να είναι η αλλαγή του τρόπου κατασκευής ή στοίβαξης των υποσυστημάτων του ρολογιού. Σύμφωνα με τις αναφορές, με το νέο, Panel Level Packaging (PLP) ενσωματώνονται περισσότερα εξαρτήματα σε πλακέτα ίδιου μεγέθους και κατ’ επέκταση δημιουργείται διαθέσιμος χώρος για τη φιλοξενία περισσότερων εξαρτημάτων.

Η κυρίαρχη εκτίμηση είναι πως η Samsung θα εκμεταλλευτεί τον extra χώρο τοποθετώντας μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας στη συσκευή. Το Gear S3 «φοράει» μπαταρία στις 380mAh, ενώ το Gear S4 με την τεχνολογία κατασκευής PLP αναμένεται στο ίδιο μέγεθος να «φοράει» μπαταρία στις 470mAh. Πρόκειται για μία σημαντική αύξηση στη χωρητικότητα της μπαταρίας που αγγίζει το εντυπωσιακό 24%.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως θα αυξηθεί και η αυτονομία της συσκευής αντιστοίχως. Συνήθως οι κατασκευαστές ενσωματώνουν νέες ενεργοβόρες λειτουργίες και το τελικό αποτέλεσμα είναι μία μικρή αύξηση της αυτονομίας, η οποία φυσικά είναι ευπρόσδεκτη.

Επιπροσθέτως, το SamMobile δημοσίευσε πως το επερχόμενο Gear S4 θα κυκλοφορήσει σε τρεις αποχρώσεις: ασημί, χρυσό και μαύρο (silver, gold & black shades). Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης πως θα κυκλοφορήσουν δύο διαφορετικές εκδόσεις, η sporty και η dressy, μία κίνηση η οποία στοχεύει καθαρά στους καταναλωτές που βλέπουν τα έξυπνα ρολόγια ως fashion objects. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου εκτιμούν πως η χρυσή απόχρωση θα είναι διαθέσιμη στη dressy έκδοση.

Τέλος, εικάζεται πως το Gear S4 θα παρουσιαστεί νωρίτερα από τη φετινή IFA, δηλαδή εντός του Αυγούστου.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ