30.2 C
Athens
Δευτέρα, 21 Σεπ 2020
ΔΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Report: οι προ-παραγγελίες για το Samsung Galaxy S9 είναι...

Report: οι προ-παραγγελίες για το Samsung Galaxy S9 είναι αισθητά μειωμένες έναντι αυτών του Galaxy S8

"Εκτιμάμε πως στα προσεχή οικονομικά τρίμηνα η ζήτηση για συσκευές smartphone θα είναι απογοητευτική" αναφέρει ο αναλυτής, συμπληρώνοντας πως "οι πάροχοι θα αναγκαστούν να λανσάρουν επιθετικές προσφορές προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους"

-

Οι προ-παραγγελίες για την πιο πρόσφατη συσκευή – ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S9, είναι αισθητά μειωμένες έναντι του προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας, σύμφωνα με “σημείωμα” αναλυτή που αφορά την αρχική υποδοχή της συσκευής από το καταναλωτικό κοινό.

Ο αναλυτής της Arthur Wood Research, Jeff Johnson, αναφέρει στο σημείωμά του πως οι προ-παραγγελίες είναι μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με αυτές της συσκευής Galaxy S8. Ο Johnson αναφέρει χαρακτηριστικά πως “οι προ-παραγγελίες είναι σημαντικά χαμηλότερες των προσδοκιών, καθώς οι υπεύθυνοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 10-15%.”

Στη Νότια Κορέα, “πατρίδα” της Samsung, η υποδοχή του κοινού είναι αντίστοιχη, με τις πηγές της Yonhap News να υπολογίζουν πως οι αρχικές παραγγελίες κυμάνθηκαν στο 70% του αριθμού των παραγγελιών για το Galaxy S8. Πιο συγκεκριμένα, στη Νότια Κορέα, οι παραγγελίες της πρώτης μέρας για το S8 έφτασαν πέρυσι τις 260.000 μονάδες, ενώ φέτος για το S9 κυμάνθηκαν στις 180.000 συσκευές.

Ο Johnson εκτιμά πως ο χαμηλότερος αριθμός παραγγελιών αποτελεί σημάδι για τη διάθεση των καταναλωτών να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους αραιότερα, όποιες και αν είναι οι βελτιώσεις των specs των νέων συσκευών. Όπως αναφέρει ο αναλυτής, η τάση αυτή “δεν επηρεάζει μόνο τη Samsung, αλλά το σύνολο της βιομηχανίας.”

Στο σημείωμά του ο Johnson ονομάζει την τάση αυτή “προβληματική” και εκτιμά πως εταιρείες σαν τις Apple, Broadcom, Qualcomm, Cirrus Logic και Skyworks Solutions θα πληγούν από το νέο αυτό “trend.”

“Εκτιμάμε πως στα προσεχή οικονομικά τρίμηνα η ζήτηση για συσκευές smartphone θα είναι απογοητευτική” αναφέρει ο αναλυτής, συμπληρώνοντας πως “οι πάροχοι θα αναγκαστούν να λανσάρουν επιθετικές προσφορές προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους.”

Αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες περισσότερα στοιχεία ως προς την αρχική υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στις νέες συσκευές – ναυαρχίδες της Samsung.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

IFA 2020: οι καλύτερες παρουσίες

Το σημαντικότερο ραντεβού του τεχνολογικού κόσμου της Ευρώπης, η διεθνής έκθεση IFA (Internationale Funkausstellung Berlin), δόθηκε για μία ακόμη χρονιά στο Βερολίνο. Κατασκευαστές προϊόντων...

Σχετικάάρθρα