Οι προ-παραγγελίες για την πιο πρόσφατη συσκευή – ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S9, είναι αισθητά μειωμένες έναντι του προηγούμενου μοντέλου της εταιρείας, σύμφωνα με «σημείωμα» αναλυτή που αφορά την αρχική υποδοχή της συσκευής από το καταναλωτικό κοινό.

Ο αναλυτής της Arthur Wood Research, Jeff Johnson, αναφέρει στο σημείωμά του πως οι προ-παραγγελίες είναι μειωμένες κατά 50% σε σύγκριση με αυτές της συσκευής Galaxy S8. Ο Johnson αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι προ-παραγγελίες είναι σημαντικά χαμηλότερες των προσδοκιών, καθώς οι υπεύθυνοι ανέμεναν αύξησή τους κατά 10-15%.»

Στη Νότια Κορέα, «πατρίδα» της Samsung, η υποδοχή του κοινού είναι αντίστοιχη, με τις πηγές της Yonhap News να υπολογίζουν πως οι αρχικές παραγγελίες κυμάνθηκαν στο 70% του αριθμού των παραγγελιών για το Galaxy S8. Πιο συγκεκριμένα, στη Νότια Κορέα, οι παραγγελίες της πρώτης μέρας για το S8 έφτασαν πέρυσι τις 260.000 μονάδες, ενώ φέτος για το S9 κυμάνθηκαν στις 180.000 συσκευές.

Ο Johnson εκτιμά πως ο χαμηλότερος αριθμός παραγγελιών αποτελεί σημάδι για τη διάθεση των καταναλωτών να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους αραιότερα, όποιες και αν είναι οι βελτιώσεις των specs των νέων συσκευών. Όπως αναφέρει ο αναλυτής, η τάση αυτή «δεν επηρεάζει μόνο τη Samsung, αλλά το σύνολο της βιομηχανίας

Στο σημείωμά του ο Johnson ονομάζει την τάση αυτή «προβληματική» και εκτιμά πως εταιρείες σαν τις Apple, Broadcom, Qualcomm, Cirrus Logic και Skyworks Solutions θα πληγούν από το νέο αυτό «trend.»

«Εκτιμάμε πως στα προσεχή οικονομικά τρίμηνα η ζήτηση για συσκευές smartphone θα είναι απογοητευτική» αναφέρει ο αναλυτής, συμπληρώνοντας πως «οι πάροχοι θα αναγκαστούν να λανσάρουν επιθετικές προσφορές προκειμένου να διαθέσουν τα αποθέματά τους.»

Αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες περισσότερα στοιχεία ως προς την αρχική υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό στις νέες συσκευές – ναυαρχίδες της Samsung.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ