Η Apple σχεδιάζει μία σημαντική επένδυση στην LG Innotek με σκοπό την εξασφάλιση των 3D αισθητήρων που απαιτούνται για τις συσκευές iPad και iPhone του 2018, σύμφωνα με ρεπορτάζ του The Investor.

Πρόκειται για τα υποσυστήματα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες Face ID και Animoji στο iPhone X και που προορίζονται (σύμφωνα με τους αναλυτές) για τις φετινές συσκευές iPad Pro, για το iPhone X του 2018 και το μεγαλύτερο μοντέλο των 6,5 ιντσών που αναμένουμε. Πιθανότατα και για το «μεσαίο» μοντέλο των 6,1 ιντσών.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για προκαταβολή αξίας 821 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό το οποίο θα χρησιμοποιήσει η LG Innotek για τη χρηματοδότηση νέων γραμμών παραγωγής αισθητήρων τριών διαστάσεων και μονάδων κάμερας.

Οι μονάδες ανίχνευσης 3D (3D sensing modules) που κατασκευάζονται από την LG Innotek, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων κουκκίδων και των flood illuminators, είναι εξαρτήματα – κλειδιά για το σύστημα κάμερας TrueDepth του επετειακού iPhone X και για τις λειτουργίες Face ID και Animoji.

Η επένδυση αυτή δείχνει «λογική», αν συνυπολογίσουμε τα φετινά πλάνα της Apple για την κυκλοφορία ενός ανανεωμένου iPhone X, ενός μεγαλύτερου iPhone X Plus και ενός iPhone της μεσαίας κατηγορίας με οθόνη LCD, που όμως θα φέρει το χαρακτηριστικό Face ID, σύμφωνα με τον Kuo της KGI Securities αλλά και άλλους αναλυτές. Αναμένουμε επίσης φέτος από την Apple να κυκλοφορήσει τουλάχιστον ένα νέο μοντέλο iPad Pro που θα φέρει τις συγκεκριμένες τεχνολογίες.

Επίσης με την επένδυση αυτή η Apple μάλλον δημιουργεί τις συνθήκες που θα της εξασφαλίσουν μειωμένα ή μηδενικά προβλήματα στην κατασκευή των επόμενων συσκευών της, προβλήματα που «σημάδεψαν» το ντεμπούτο του iPhone X, αλλά και που τελικά επιλύθηκαν σχετικά γρήγορα.

 

Φίλοι της Apple, επισκεφθείτε το Apple Corner @tecky. Στην παρέα μας θα ενημερώνεστε αποκλειστικά για τα Apple related θέματα και νέα, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να κουβεντιάσετε, συζητήσετε και σχολιάσετε μαζί με τους εκλεκτούς Apple Fans του Apple Corner @tecky όλα τα ζητήματα που άπτονται της Apple. Join us!

ΣΧΟΛΙΑ