Μάλλον τα νέα για τους φανς του iPad mini δεν είναι καλά. Μία νέα αναφορά, κάνει λόγο για πρόθεση της Apple να σταματήσει την παραγωγή του iPad mini 4 στο εγγύς μέλλον και να μην κατασκευάσει ξανά κάποιο mini tablet. Εξάλλου, είναι προφανές πως η εταιρεία έχει καιρό να ασχοληθεί σοβαρά με την συγκεκριμένη κατηγορία ταμπλετών.

Στην ιστοσελίδα BGR αναφέρεται από πηγή που βρίσκεται “πολύ κοντά” στην Apple πως δεν πρόκειται στο μέλλον να υπάρξει κάποιο νέο iPad mini. H Apple – πάντα σύμφωνα με την πηγή αυτή – σκοπεύει να το αφήσει στις προθήκες των καταστημάτων, έως ότου απαξιωθεί από την κυκλοφορία νεότερων, πιο γρήγορων και πιο λεπτών tablets.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία διακοπής της παραγωγής. Επί του παρόντος, η Apple διαθέτει δύο tablets στις 7,9 ίντσες, το iPad mini 2 και το iPad mini 4.

Δυο λόγια

Δυστυχώς, μία τέτοια κίνηση μοιάζει λογική. Όπως αναφέραμε και στο πρώτο μας teckytorial, η ύπαρξη της συγκεκριμένης κατηγορίας των ταμπλετών τίθεται πλέον εν αμφιβόλω. Με τα phablets να κερδίζουν συνέχεια μερίδιο αγοράς, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το μέγεθός τους λόγω της μείωσης των περιθωρίων τους, η αγορά των mini tablets σχεδόν δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σκεφτείτε πως στο μέγεθος του iPhone 7 Plus σε λίγους μήνες θα έχουμε phablets των 6-6,5 ιντσών, εφόσον η τεχνογνωσία της μείωσης των bezels περάσει στην πλειοψηφία των κατασκευαστών. Γιατί κάποιος να έχει δύο συσκευές; Και αν χρειάζεται tablet, γιατί να μην πάει στην κατηγορία των δεκάιντσων;

Όμως, αν τελικά αυτή η αναφορά ευσταθεί, διαφωνώ με την κίνηση της Apple να το αφήσει να γίνει μη ανταγωνιστικό και μετά εκ των πραγμάτων να το καταργήσει. Αν είσαι ηγέτης, το καταργείς εσύ, πριν “στο καταργήσει” η αγορά…

 

ΣΧΟΛΙΑ