16.5 C
Athens
Σάββατο, 31 Οκτ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Report: η Apple σχεδιάζει το δικό της κύκλωμα διαχείρισης...

Report: η Apple σχεδιάζει το δικό της κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας για τις συσκευές iPhone

"...Αυτό σημαίνει πως οι μελλοντικοί κάτοχοι συσκευών iPhone θα μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιωμένες αποδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία"

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΤο Nikkei Asian Review μετέδωσε (αποκλειστικά) πως η Apple σχεδιάζει τα δικά της κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας για χρήση στις συσκευές iPhone εντός των επόμενων δύο ετών.

“Το νέο, σχεδιασμένο από την Apple κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας θα μπορούσε να είναι το πιο προηγμένο της βιομηχανίας και να φέρει δυνατότητες επεξεργασίας που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση και τον καλύτερο έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ των εξαρτημάτων. Αυτό σημαίνει πως οι μελλοντικοί κάτοχοι συσκευών iPhone θα μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιωμένες αποδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία.”

Ενώ η Apple προγραμματίζει να αντικαταστήσει τα μισά chips διαχείρισης ενέργειας που τοποθετούνται στις συσκευές της εντός του 2018 με κυκλώματα δικού της σχεδιασμού, ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Nikkei Asian αναφέρουν πως τελικά η μετάβαση αυτή θα γίνει εντός του 2019.

Εάν το report αυτό αληθεύει, η Dialog Semiconductor, η βρετανική εταιρεία που σχεδιάζει σήμερα τα κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις συσκευές iPhone, θα δεχθεί ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Κατά το 2016, τα 3/4 του τζίρου της Dialog Semiconductor είχαν προέλθει από τη συνεργασία της με την Apple.

Το κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας ελέγχει τη μπαταρία της συσκευής, τη φόρτισή της, αλλά και την κατανάλωσή της. Ένα κύκλωμα σχεδιασμένο από την Apple θα μπορούσε να αυξήσει την ενεργειακή επάρκεια των συσκευών, προσφέροντας ταυτόχρονα τη σωστή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας. Αποκλειστικός κατασκευαστής / προμηθευτής των κυκλωμάτων αυτών αναφέρεται πως θα είναι η Ταϊβανέζικη TSMC.

Η αναφορά του Nikkei Asian συμπνέει με αυτή που είχε προηγηθεί από τον Karsten Iltgen της Bankhaus Lampe νωρίτερα φέτος. Τότε είχε αναφερθεί πως η Apple σκόπευε να περιορίσει την προμήθεια κυκλωμάτων διαχείρισης ενέργειας σχεδιασμένων από τη Dialog Semiconductor.

Η Apple, μετά από το σχεδιασμό των κεντρικών επεξεργαστών που χρησιμοποιεί στα iDevices της, όλα δείχνουν πως προχωρά και στον in-house σχεδιασμό εξαρτημάτων για διαφορετικές χρήσεις, όπως στους ARM επεξεργαστές που θα φέρουν οι αναμενόμενοι iMac Pro, αλλά και στα μελλοντικά modems των συσκευών iPhone.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Cosmote, Vodafone και Wind οι μόνοι διαγωνιζόμενοι για το 5G

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και...

Διαθέσιμο από σήμερα το One

Πιστή στο πλάνο που ανακοίνωσε στην εκδήλωση του περασμένου μήνα Time Flies και τη στρατηγική στροφή προς την παροχή περισσότερων και καινοτόμων υπηρεσιών, η...

Το Assassin’s Creed έρχεται στο Netflix

Το Netflix αποφάσισε να αξιοποιήσει το βαρύ όνομα του Assassin's Creed, ίσως του πιο δημοφιλούς franchise βιντεοπαιχνιδιών, υπογράφοντας συμφωνία με τη Ubisoft για τη...

Εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης προβλέπει την εμφάνιση Alzheimer

Η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στην Ιατρική γίνεται ολοένα και περισσότερο ενεργό κομμάτι της περίθαλψης των ασθενών. Η Νευρολογία και ειδικότερα η μελέτη...

Plant Buggy: ο ρομποτικός αγρότης της Alphabet X

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, ενημέρωσε το κοινό για τις δοκιμές του πρωτότυπου γεωργικού μηχανήματος Plant Buggy, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σαν...

Διασπορά κακόβουλου λογισμικού μέσω e-mail

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) που εμπεριέχουν αρχεία κακόβουλου λογισμικού (malware). Ειδικότερα, το θύμα λαμβάνει...

Σχετικάάρθρα