17.9 C
Athens
Τετάρτη, 12 Μαΐ 2021
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Report: η Apple σχεδιάζει το δικό της κύκλωμα διαχείρισης...

Report: η Apple σχεδιάζει το δικό της κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας για τις συσκευές iPhone

"...Αυτό σημαίνει πως οι μελλοντικοί κάτοχοι συσκευών iPhone θα μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιωμένες αποδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία"

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΤο Nikkei Asian Review μετέδωσε (αποκλειστικά) πως η Apple σχεδιάζει τα δικά της κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας για χρήση στις συσκευές iPhone εντός των επόμενων δύο ετών.

“Το νέο, σχεδιασμένο από την Apple κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας θα μπορούσε να είναι το πιο προηγμένο της βιομηχανίας και να φέρει δυνατότητες επεξεργασίας που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση και τον καλύτερο έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας μεταξύ των εξαρτημάτων. Αυτό σημαίνει πως οι μελλοντικοί κάτοχοι συσκευών iPhone θα μπορούν να προσβλέπουν σε βελτιωμένες αποδόσεις και μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία.”

Ενώ η Apple προγραμματίζει να αντικαταστήσει τα μισά chips διαχείρισης ενέργειας που τοποθετούνται στις συσκευές της εντός του 2018 με κυκλώματα δικού της σχεδιασμού, ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Nikkei Asian αναφέρουν πως τελικά η μετάβαση αυτή θα γίνει εντός του 2019.

Εάν το report αυτό αληθεύει, η Dialog Semiconductor, η βρετανική εταιρεία που σχεδιάζει σήμερα τα κυκλώματα διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις συσκευές iPhone, θα δεχθεί ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα. Κατά το 2016, τα 3/4 του τζίρου της Dialog Semiconductor είχαν προέλθει από τη συνεργασία της με την Apple.

Το κύκλωμα διαχείρισης ενέργειας ελέγχει τη μπαταρία της συσκευής, τη φόρτισή της, αλλά και την κατανάλωσή της. Ένα κύκλωμα σχεδιασμένο από την Apple θα μπορούσε να αυξήσει την ενεργειακή επάρκεια των συσκευών, προσφέροντας ταυτόχρονα τη σωστή ισορροπία μεταξύ απόδοσης και κατανάλωσης ενέργειας. Αποκλειστικός κατασκευαστής / προμηθευτής των κυκλωμάτων αυτών αναφέρεται πως θα είναι η Ταϊβανέζικη TSMC.

Η αναφορά του Nikkei Asian συμπνέει με αυτή που είχε προηγηθεί από τον Karsten Iltgen της Bankhaus Lampe νωρίτερα φέτος. Τότε είχε αναφερθεί πως η Apple σκόπευε να περιορίσει την προμήθεια κυκλωμάτων διαχείρισης ενέργειας σχεδιασμένων από τη Dialog Semiconductor.

Η Apple, μετά από το σχεδιασμό των κεντρικών επεξεργαστών που χρησιμοποιεί στα iDevices της, όλα δείχνουν πως προχωρά και στον in-house σχεδιασμό εξαρτημάτων για διαφορετικές χρήσεις, όπως στους ARM επεξεργαστές που θα φέρουν οι αναμενόμενοι iMac Pro, αλλά και στα μελλοντικά modems των συσκευών iPhone.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα