Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και – όπως κάθε Leica που σέβεται το dna της – είναι κομψή, δυνατή και γρήγορη. Ο κωδικός CL φέρνει σίγουρα ευχάριστες αναμνήσεις στους μεγαλύτερους αφού ο αναλογικός πρόγονος, CL και αυτός, είχε κάνει θραύση όταν κυκλοφόρησε το 1973 και έχει φανατικούς θαυμαστές ακόμα και σήμερα. Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει ο φημισμένος Γερμανός κατασκευαστής με το νέο του μικρό θωρηκτό.

Η Leica CL του 2017 είναι σαν το παιδί που την ώρα που το βλέπεις λες “ίδιος ο πατέρας σου“ ενώ ταυτόχρονα διαισθάνεσαι ότι πρόκειται για εξελιγμένη μορφή του είδους. Τα βασικά χαρακτηριστικά της: τηλεμετρική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς. Η απουσία καθρέφτη φέρνει το φακό πιο κοντά στον αισθητήρα και υπόσχεται καλύτερη ποιότητα φωτογραφιών.

Το σώμα της νέας Leica CL είναι ελαφρύ και συμπαγές, σε μέγεθος μίας μεγάλης compact μηχανής και κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Έχει υποδοχή φακών L-Bayonet για να δέχεται φακούς τύπου SL. Έχει επίσης δύο προσαρμοζόμενα χειριστήρια, οθόνη αφής LCD 3”, ηλεκτρονικό σκόπευτρο 2,36 εκατ dots, υποδοχή hot shoe για εξωτερικό φλας, χρονοδιακόπτη, στερεοφωνικό μικρόφωνο και μονοφωνικό ηχείο. Φοράει τον αισθητήρα APS-C 24 megapixels τύπου CMOS διαστάσεων 23,6 x 15,7mm που σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή Maestro II δίνουν δυνατότητα μέγιστης ανάλυσης εικόνας 6014 x 4014 pixels σε RAW format και καταγραφής video MPEG-4 στα 4K με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Η ταχύτητα συνεχών λήψεων εικόνων μπορεί να φτάσει τα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, το διάφραγμα μπορεί να ρυθμιστεί από 30 έως 1/8000 (ηλεκτρονικό 1/25000) και το εύρος φωτοευαισθησίας (ISO) κυμαίνεται από 100 έως 50000. Μπορείς να τραβήξεις με προτεραιότητα ταχύτητας ή προτεραιότητα διαφράγματος ή 5 προρυθμισμένες θέσεις white balance ή με εντελώς χειροκίνητες ρυθμίσεις. Η Leica CL δεν έχει σταθεροποιητή εικόνας, ενσωματωμένο φλας και θύρες USB ή HDMI. Συναρμολογείται όμως στη Γερμανία, έχει αυτό το μικρό κόκκινο σηματάκι μπροστά και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα μέσω Wi-Fi με κινητό τηλέφωνο που έχει εγκατεστημένη την εφαρμογή της Leica για Android και iOS.

Μαζί με τη νέα CL, η Leica λανσάρει και τον ολοκαίνουργιο φακό Elmarit TL 18 mm f/2.8 ASPH που είναι αυτή τη στιγμή ο μικρότερος ευρυγώνιος APS-C της αγοράς. Η τιμή της νέας Leica CL αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από $3000 μόνο για το σώμα σε μαύρο χρώμα. Πολλοί θα πουν ότι είναι πανάκριβη και ότι υπάρχουν άλλες, ιαπωνικές, φωτογραφικές μηχανές που προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες (ίσως και περισσότερες) σε χαμηλότερη τιμή. Τα ίδια άλλωστε ακούγονται και για την Aston Martin…

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ