Τη διεθνή έκθεση GITEX, που άνοιξε χθες τις πόρτες της στο Dubai, επέλεξε η κινεζική TCL για να παρουσιάσει επίσημα το νέο τηλέφωνο BlackBerry. Το Motion είναι το δεύτερο μοντέλο της ιστορικής μάρκας BlackBerry που παρουσιάζεται φέτος αλλά είναι το πρώτο στην ιστορία της που δεν έχει “φυσικό” πληκτρολόγιο.

Η TCL δεν φαίνεται να μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό καθώς το Motion μοιάζει – περισσότερο από κάθε άλλο BlackBerry –  με τα περισσότερα smartphones της αγοράς. Το μέγεθος των bezels του Motion είναι εκτός εποχής αλλά έχει οθόνη 5.5” Full HD, οκταπήρυνο επεξεργαστή Snapdragon 625 SoC, μνήμη RAM 4GB, αποθηκευτικό χώρο 32GB, μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh και είναι αδιάβροχο. Αρχικά, θα κυκλοφορήσει μόνο στη Μέση Ανατολή με τιμή που εκτιμάται ότι θα είναι $460.

Το Motion είναι, τόσο από πλευράς τεχνολογίας όσο και marketing, η συσκευή που θα έπρεπε να είχε κατασκευάσει η ίδια η BlackBerry μερικά χρόνια πριν, συνεχίζοντας να χαράζει τεχνολογικά μονοπάτια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν δέκα χρόνια που η BlackBerry προσέφερε πρωτοπόρες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, κατασκευαστές όπως οι Apple και Samsung (και όλοι οι Κινέζοι) ήταν ανύπαρκτοι στον κλάδο των κινητών τηλεφώνων.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της BlackBerry που μπήκε σε εφαρμογή πέρσι το Σεπτέμβριο, όταν ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την παραγωγή hardware, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απλοϊκά και να καταδικαστεί σαν αποτυχημένο. Η ηγεσία της εταιρείας κατάφερε να αναστρέψει την προβληματική οικονομική κατάσταση των προηγούμενων ετών και να την οδηγήσει και πάλι στην κερδοφορία. Επικεντρωμένη στην παραγωγή εξειδικευμένου λογισμικού για την κινητή τηλεφωνία, η BlackBerry γράφει ρεκόρ κερδών κάθε τρίμηνο και παραμένει ζωντανή σε μία αγορά που αλλάζει πολύ γρήγορα.

updt 13/10/2017: δείτε το πρώτο σύντομο video για το νέο BlackBerry Motion

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ