12.5 C
Athens
Τετάρτη, 02 Δεκ 2020
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πρόστιμο 700 χιλιάδων δολαρίων στα ξενοδοχεία Hilton για δύο...

Πρόστιμο 700 χιλιάδων δολαρίων στα ξενοδοχεία Hilton για δύο υποθέσεις hacking

"..οι Γενικοί Εισαγγελείς ανέφεραν πως οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία, τα οποία κατέστησαν αδύνατο τον εντοπισμό των δεδομένων που εξήχθησαν"

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton θα καταβάλλει πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων μετά από κατηγορίες για κακή διαχείριση δύο ξεχωριστών περιπτώσεων υποκλοπής προσωπικών στοιχείων και στοιχείων πιστωτικών καρτών πελατών της.

Οι επιθέσεις έγιναν το 2014 και το 2015 και σε αυτές περισσότεροι από 360 χιλιάδες λογαριασμοί πελατών της εταιρείας εκτέθηκαν σε κίνδυνο, αν και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν οι επιτήδειοι μπόρεσαν να “συλλέξουν” τα στοιχεία αυτά.

Ερευνητές της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η εταιρεία καθυστέρησε πολύ να ειδοποιήσει τους πελάτες της, ενώ δεν διέθετε επαρκή μέτρα ασφαλείας. Το πρόστιμο που επιδικάστηκε αφορά ένα ξενοδοχείο του Ομίλου στη Νέα Υόρκη και ένα στο Βέρμοντ. Το ποσό των 700 χιλιάδων δολαρίων συμφωνήθηκε μεταξύ των Γενικών Εισαγγελέων που ανέλαβαν την υπόθεση και των εκπροσώπων της εταιρείας.

Οι δύο περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης

Η πρώτη από τις δύο περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ανακαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2015, όταν οι υπεύθυνοι παρατήρησαν πως ένα από τα συστήματα του Ομίλου που είναι εγκατεστημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο “επικοινωνούσε” με έναν ύποπτο υπολογιστή, εκτός του δικτύου του Ομίλου.

Οι έρευνες αποκάλυψαν πως ειδικό malware λογισμικό είχε εισχωρήσει στα συστήματα λιανικής της εταιρείας, στοχεύοντας στα δεδομένα των πιστωτικών / χρεωστικών καρτών των πελατών της κατά την περίοδο 18 Νοε – 5 Δεκ ‘2014.

Η δεύτερη περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης έγινε αντιληπτή από την εταιρεία τον Ιούλιο του 2015. Τότε, είχε διαπιστωθεί πως από τον Απρίλιο του 2015 έως και εκείνη τη στιγμή, τα δεδομένα των πελατών της αποτελούσαν στόχο ενός νέου malware.

Η τακτική της εταιρείας

Η εταιρεία είχε ενημερώσει το κοινό για τις διαρροές αυτές τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή πάνω από εννιά μήνες μετά το πρώτο περιστατικό και πάνω από τρεις μήνες από το δεύτερο. Εκείνη την περίοδο, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαρροές δεδομένων σε συστήματα τραπεζών που ήταν εγκατεστημένα στα εστιατόρια και τα λοιπά καταστήματα λιανικής εντός των ξενοδοχείων του Ομίλου.

Αποκτήθηκαν δεδομένα πελατών της εταιρείας;

Αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton (και εδρεύει στη Βιρτζίνια) τονίζει ακόμα και σήμερα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για εξαγωγή των δεδομένων των πελατών της από τους “επιτιθέμενους”, οι Γενικοί Εισαγγελείς ανέφεραν πως οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία, τα οποία κατέστησαν αδύνατο τον εντοπισμό των δεδομένων που (πιθανώς) εξήχθησαν.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.
SourceBBC
NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα