10.5 C
Athens
Κυριακή, 07 Μαρ 2021
ΑΣΦΑΛΕΙΑ Πρόστιμο 700 χιλιάδων δολαρίων στα ξενοδοχεία Hilton για δύο...

Πρόστιμο 700 χιλιάδων δολαρίων στα ξενοδοχεία Hilton για δύο υποθέσεις hacking

"..οι Γενικοί Εισαγγελείς ανέφεραν πως οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία, τα οποία κατέστησαν αδύνατο τον εντοπισμό των δεδομένων που εξήχθησαν"

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton θα καταβάλλει πρόστιμο ύψους 700.000 δολαρίων μετά από κατηγορίες για κακή διαχείριση δύο ξεχωριστών περιπτώσεων υποκλοπής προσωπικών στοιχείων και στοιχείων πιστωτικών καρτών πελατών της.

Οι επιθέσεις έγιναν το 2014 και το 2015 και σε αυτές περισσότεροι από 360 χιλιάδες λογαριασμοί πελατών της εταιρείας εκτέθηκαν σε κίνδυνο, αν και ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν οι επιτήδειοι μπόρεσαν να “συλλέξουν” τα στοιχεία αυτά.

Ερευνητές της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως η εταιρεία καθυστέρησε πολύ να ειδοποιήσει τους πελάτες της, ενώ δεν διέθετε επαρκή μέτρα ασφαλείας. Το πρόστιμο που επιδικάστηκε αφορά ένα ξενοδοχείο του Ομίλου στη Νέα Υόρκη και ένα στο Βέρμοντ. Το ποσό των 700 χιλιάδων δολαρίων συμφωνήθηκε μεταξύ των Γενικών Εισαγγελέων που ανέλαβαν την υπόθεση και των εκπροσώπων της εταιρείας.

Οι δύο περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης

Η πρώτη από τις δύο περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης ανακαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2015, όταν οι υπεύθυνοι παρατήρησαν πως ένα από τα συστήματα του Ομίλου που είναι εγκατεστημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο “επικοινωνούσε” με έναν ύποπτο υπολογιστή, εκτός του δικτύου του Ομίλου.

Οι έρευνες αποκάλυψαν πως ειδικό malware λογισμικό είχε εισχωρήσει στα συστήματα λιανικής της εταιρείας, στοχεύοντας στα δεδομένα των πιστωτικών / χρεωστικών καρτών των πελατών της κατά την περίοδο 18 Νοε – 5 Δεκ ‘2014.

Η δεύτερη περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης έγινε αντιληπτή από την εταιρεία τον Ιούλιο του 2015. Τότε, είχε διαπιστωθεί πως από τον Απρίλιο του 2015 έως και εκείνη τη στιγμή, τα δεδομένα των πελατών της αποτελούσαν στόχο ενός νέου malware.

Η τακτική της εταιρείας

Η εταιρεία είχε ενημερώσει το κοινό για τις διαρροές αυτές τον Νοέμβριο του 2015, δηλαδή πάνω από εννιά μήνες μετά το πρώτο περιστατικό και πάνω από τρεις μήνες από το δεύτερο. Εκείνη την περίοδο, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαρροές δεδομένων σε συστήματα τραπεζών που ήταν εγκατεστημένα στα εστιατόρια και τα λοιπά καταστήματα λιανικής εντός των ξενοδοχείων του Ομίλου.

Αποκτήθηκαν δεδομένα πελατών της εταιρείας;

Αν και η εταιρεία που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton (και εδρεύει στη Βιρτζίνια) τονίζει ακόμα και σήμερα πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για εξαγωγή των δεδομένων των πελατών της από τους “επιτιθέμενους”, οι Γενικοί Εισαγγελείς ανέφεραν πως οι επιτήδειοι χρησιμοποίησαν ειδικά εργαλεία, τα οποία κατέστησαν αδύνατο τον εντοπισμό των δεδομένων που (πιθανώς) εξήχθησαν.

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.
SourceBBC
NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα