Η Dell, μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της, ανακοίνωσε πως τα συστήματά της δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση στις 9 Νοεμβρίου του έτους που διανύουμε. Σκοπός της επίθεσης ήταν η εξαγωγή των στοιχείων ταυτοποίησης των εγγεγραμμένων στην ιστοσελίδα πελατών. Οι επιτήδειοι προσπάθησαν να αποσπάσουν τα ονόματα, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, καθώς και τους κωδικούς των χρηστών.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Dell εντόπισαν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και έλαβαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. Εκτός από τη συνεργασία με τις Αρχές, η Dell συνεργάζεται και με ανεξάρτητη εταιρεία «εγκληματολογίας» προκειμένου να εξαχθούν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα για το περιστατικό.

Οι ιθύνοντες της Dell τονίζουν πως δεν υπάρχει κάποια ένδειξη υποκλοπής δεδομένων των πελατών της. Όμως, στα πλαίσια της πολύ προσεκτικής διαχείρισης του ζητήματος που προέκυψε, η εταιρεία επανέφερε όλους τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών. Δηλαδή, οι εγγεγραμμένοι χρήστες της ιστοσελίδας Dell.com, κατά την επόμενη είσοδό τους στο σύστημα θα κληθούν να αλλάξουν τον κωδικό τους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έγινε προσπάθεια υποκλοπής των στοιχείων των πιστωτικών / χρεωστικών καρτών των χρηστών. Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως από την επίθεση δεν επηρεάστηκε κάποια από τις υπηρεσίες της Dell.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ