Τα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και Υποδομών & Μεταφορών ανακοίνωσαν από κοινού ότι πρόκειται να εγκατασταθεί σύντομα εξοπλισμός ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Wi-Fi) στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ της Αθήνας.

Ο προϋπολογισμός εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στις €900.000. Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020.  Στόχος της δράσης, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων, είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, η μείωση του ψηφιακού χάσματος και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαίτερα υψηλός. Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ έφτασε το 2015 στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονής του επιβάτη στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τραμ η επιβατική κίνηση έφτασε την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.

Η υπόθεση του δωρεάν ασύρματου Internet στα Μέσα Μεταφοράς δεν είναι νέα. Η συζήτηση είχε ξεκινήσει το 2013 από τον τότε υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος είχε δηλώσει ότι η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας θα ολοκληρωνόταν το 2014. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το επιβατικό κοινό θα ζήσει την υλοποίηση του έργου και θα απολαύσει υπηρεσίες που οι πολίτες των αναπτυγμένων χωρών θεωρούν δεδομένο μέρος της καθημερινότητάς τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ