Το Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας για την ίδρυση του Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας CEG COIN (Cyprus Egypt Greece Collaborative Innovation Network) υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο, κατά την επίσκεψη του Νίκου Παππά στο Κάιρο, παρουσία του πρωθυπουργού της Αιγύπτου Sherif Ismail. Το μνημόνιο αφορά στο συντονισμό μεταξύ τριών υπουργείων, του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, του Κυπριακού Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Αιγυπτιακού Υπουργείου Τεχνολογίας, Επικοινωνιών και Πληροφορικής.

Οι τρεις χώρες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν στενά στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας και των επιχειρηματικών ευκαιριών. Συγκεκριμένα, το Συνεργατικό Δίκτυο Καινοτομίας CEG COIN θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την ενίσχυση της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ των οικοσυστημάτων καινοτομίας και των επιχειρήσεων στις τρεις μεσογειακές χώρες. Στόχος του Δικτύου είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας, της Έρευνας & Ανάπτυξης, καθώς και η αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας.

Τα κεντρικά γραφεία του Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας CEG COIN εγκαινιάστηκαν τον προηγούμενο μήνα στο τεχνολογικό πάρκο Borg El Arab στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Έχουν προσληφθεί ήδη δύο ανώτατα στελέχη που έχουν επιφορτιστεί με την περαιτέρω στελέχωση των κεντρικών γραφείων, την οργάνωση του όλου εγχειρήματος και τη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας δικτύωσης. Η ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και – σύμφωνα με τον Υπουργό Τεχνολογίας της Αιγύπτου Hossam Osman –  αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ