Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Android είναι ο κατακερματισμός του. Οι developers καλούνται να στοχεύσουν σε διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που μερικές φορές δεν βοηθάει στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Έχουμε διαθέσιμα τα πιο πρόσφατα στοιχεία ως προς τα ποσοστά των διαφορετικών εκδόσεων του Android OS, επί του συνόλου των Android συσκευών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ποσοστό της τελευταίας έκδοσης Nougat (7.0-7.1.1) αυξήθηκε κατά 2,4% και έφτασε το 9,5%. Την πρωτιά κατέχει η έκδοση 6.0 (Marshmallow), η οποία και είναι εγκατεστημένη στο 31,2% των συσκευών. Ακολουθεί η έκδοση Lollipop (5.0-5.1) με 30,8%, η οποία είχε και την πρωτοκαθεδρία κατά την προηγούμενη μέτρηση.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Android 4.4 (KitKat) με ποσοστό 18.1%, ενώ ακολουθεί το Nougat που προαναφέραμε. Ακολουθούν οι εκδόσεις Jelly Bean με 8,8%Ice Cream Sandwich με 0,8% και Gingerbread, πάλι με 0,8%.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά προέρχονται από δεδομένα που καταγράφηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τον επόμενο μήνα αναμένουμε περαιτέρω διείσδυση της έκδοσης Nougat και παράλληλα την πτώση της έκδοσης Lollipop.

Δυο λόγια

Ο κατακερματισμός του Android είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η Google, ορθώς, επιχειρεί με το Android O και κυρίως με το παράλληλο project Android Go, να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο αυτό που δεν επιτρέπει στους δημιουργούς να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους κάνοντας χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Το στοίχημα των εκδόσεων Android O / Android Go πρέπει να κερδηθεί, ειδάλλως η Apple θα εξακολουθεί να κατέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς την ποιότητα των εφαρμογών του δικού της οικοσυστήματος. Αν και πλέον, το gap αυτό έχει μειωθεί αισθητά.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροΜε δύναμη από την τεχνολογία
Επόμενο άρθροΤο Apple HomePod και τα χαρακτηριστικά του
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.