18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Φεβ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ANDROID Ποσοστά χρήσης διανομών Android (Ιούνιος 2017)

Ποσοστά χρήσης διανομών Android (Ιούνιος 2017)

Το Android 6 (Marshmallow) παραμένει η δημοφιλέστερη διανομή του Android OS, ενώ η έκδοση Nougat (7) πλησιάζει το 10%

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΈνα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Android είναι ο κατακερματισμός του. Οι developers καλούνται να στοχεύσουν σε διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που φέρουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που μερικές φορές δεν βοηθάει στη δημιουργία του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Έχουμε διαθέσιμα τα πιο πρόσφατα στοιχεία ως προς τα ποσοστά των διαφορετικών εκδόσεων του Android OS, επί του συνόλου των Android συσκευών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το ποσοστό της τελευταίας έκδοσης Nougat (7.0-7.1.1) αυξήθηκε κατά 2,4% και έφτασε το 9,5%. Την πρωτιά κατέχει η έκδοση 6.0 (Marshmallow), η οποία και είναι εγκατεστημένη στο 31,2% των συσκευών. Ακολουθεί η έκδοση Lollipop (5.0-5.1) με 30,8%, η οποία είχε και την πρωτοκαθεδρία κατά την προηγούμενη μέτρηση.

Στην τρίτη θέση συναντάμε το Android 4.4 (KitKat) με ποσοστό 18.1%, ενώ ακολουθεί το Nougat που προαναφέραμε. Ακολουθούν οι εκδόσεις Jelly Bean με 8,8%Ice Cream Sandwich με 0,8% και Gingerbread, πάλι με 0,8%.

Τα συγκεκριμένα ποσοστά προέρχονται από δεδομένα που καταγράφηκαν κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου. Τον επόμενο μήνα αναμένουμε περαιτέρω διείσδυση της έκδοσης Nougat και παράλληλα την πτώση της έκδοσης Lollipop.

Δυο λόγια

Ο κατακερματισμός του Android είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η Google, ορθώς, επιχειρεί με το Android O και κυρίως με το παράλληλο project Android Go, να βάλει ένα τέλος στο φαινόμενο αυτό που δεν επιτρέπει στους δημιουργούς να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους κάνοντας χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Το στοίχημα των εκδόσεων Android O / Android Go πρέπει να κερδηθεί, ειδάλλως η Apple θα εξακολουθεί να κατέχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ως προς την ποιότητα των εφαρμογών του δικού της οικοσυστήματος. Αν και πλέον, το gap αυτό έχει μειωθεί αισθητά.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Ζημιά στην όραση οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη

Σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει την όραση του να έχει χαμηλώσει στη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με...

Ιστορικό υψηλό για την ισοτιμία του Bitcoin

Aνήμερα των δωδέκατων γενεθλίων του, το πιο διαδεδομένο κρυπτονόμισμα Bitcoin έσπασε κάθε ρεκόρ. Η πορεία της ισοτιμίας του έναντι του αμερικανικού δολαρίου υπήρξε σταθερά...

Σχετικάάρθρα