Ως γνωστόν, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Android οικοσυστήματος είναι ο κατακερματισμός. Οι δημιουργοί καλούνται να στοχεύσουν σε διαφορετικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος και έτσι δεν μπορούν (εύκολα) να εισάγουν στις εφαρμογές τους τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.

Έχουμε διαθέσιμα τα πιο πρόσφατα στοιχεία ως προς τα ποσοστά των διαφορετικών εκδόσεων του Android OS, επί του συνόλου των Android συσκευών. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν την περίοδο 9-16 Απριλίου 2018 και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά εκδόσεις με μερίδιο μικρότερο του 0,1%.

Το Android Oreo πλέον είναι εγκατεστημένο στο 4,6% των συσκευών, ενώ το Nougat στο 30,8%. Το ποσοστό του Marshmallow είναι 26% και του Lolipop 22,9%. Το μερίδιο του KitKat ανέρχεται στο – εντυπωσιακό για την παλαιότητα της έκδοσης – 10,5%.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως στις αντίστοιχες μετρήσεις του Φεβρουαρίου το ποσοστό του Oreo ανερχόταν μόλις στο 1,1% (αύξηση κατά περίπου 315%).

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ