** Σημαντική διευκρίνιση: το άρθρο αυτό σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί πως μπορούμε να αγοράσουμε ένα ρολόι από οπουδήποτε και να το χρησιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Αφορά τον τρόπο που θα γίνεται η «σύνδεση» των δύο καρτών SIM (nano SIM iPhone / eSIM Apple Watch), όταν (και αν) κυκλοφορήσει το Apple Watch LTE στην Ελλάδα **

Αρκετοί καταναλωτές στη χώρα μας προτίθενται να αγοράσουν το νέο έξυπνο ρολόι της Apple, το οποίο διαθέτει και τσιπάκι cellular. Πιο απλά, με το Apple Watch Series 3, θα μπορούμε να κάνουμε χρήση κινητού δικτύου δεδομένων χωρίς να χρειάζεται να βρίσκεται στην εμβέλειά του το iPhone μας.

Όμως, πολλοί αναρωτιούνται για τα πακέτα, αλλά και για τον τρόπο που θα τα διαθέσουν οι πάροχοι στη χώρα μας. Επικοινωνήσαμε με το τεχνικό τμήμα της Vodafone και πήραμε την εξής απάντηση:

«Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα, το ρολόι θα «συνδεθεί» αυτόματα με τη SIM του κινητού σας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, θα καταναλώνετε τα δεδομένα του προγράμματός σας από το Apple Watch, ακόμα και αν είστε εκτός εμβέλειας του iPhone.»

Ρωτήσαμε επίσης για την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος χρήστης extra δεδομένα:

«Αν χρειαστεί μεγαλύτερος όγκος δεδομένων, μπορείτε να τον προσθέσετε στο πρόγραμμά σας με τη συνήθη διαδικασία.»

Δεν πήραμε απάντηση σχετικά με την υποστήριξη της δυνατότητας φωνητικής κλήσης. Έχουμε ζητήσει επίσημη ενημέρωση και φυσικά θα σας ενημερώσουμε αμέσως. Θεωρούμε πως θα υποστηριχθεί αυτή η λειτουργία, αλλά θα περιμένουμε την επιβεβαίωση.

Τα συμπεράσματά μας είναι τα εξής:

  • Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να κάνουν κάποια ενέργεια. Κατά τη διάρκεια της ζευγοποίησης της συσκευής, η eSIM του Apple Watch θα συσχετίζεται με την SIM του iPhone.
  • Κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο θα ισχύει και για τους άλλους παρόχους.
  • Μάλλον θα αργήσουν να κυκλοφορήσουν ειδικά πακέτα στη χώρα μας με extra GB’s, ειδικά για την eSIM του Apple Watch.
  • Είναι πιθανό όταν θα κυκλοφορήσει η συσκευή στη χώρα μας κάποιοι πάροχοι να παραπέμπουν σε κάποια «συνδρομή».

Update 10/10/2017 22:14

Πήραμε την ίδια απάντηση και από την Cosmote. Η απάντηση της εταιρείας ήταν «Οι λειτουργίες του Apple Watch LTE δεν εξαρτώνται από τον πάροχο. Είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε αυτόματα να λειτουργούν. Οι πάροχοι επεμβαίνουν μόνο αν δημιουργήσουν κάποια ξεχωριστά πακέτα με extra GB’s.» Επίσης μας ανέφεραν πως θα λειτουργεί κανονικά και η παραδοσιακή, φωνητική κλήση.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι αγοραστές του ρολογιού δεν θα πρέπει να ανησυχούν για πιθανή ασυμβατότητα της eSIM με τους παρόχους της χώρας μας. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη ειδικών πακέτων για να λειτουργήσει το LTE Apple Watch, εκτός και αν το θελήσει ο πάροχος μέσω συνδρομής.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ