17.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Απρ 2021
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MacOS Πώς να "κλειδώσετε" τα media keys στο iTunes ή...

Πώς να “κλειδώσετε” τα media keys στο iTunes ή στο Spotify (macOS High Sierra)

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτάΤο macOS High Sierra φέρει πληθώρα αλλαγών, όμως, δεν είναι όλες άμεσα αντιληπτές. Μία από αυτές είναι ο τρόπος που τα media keys (στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου: προηγούμενο τραγούδι, παύση / αναπαραγωγή, επόμενο τραγούδι) του πληκτρολογίου του Mac “συμπεριφέρονται”.

Αν για παράδειγμα ακούτε τη μουσική σας μέσω iTunes ή Spotify και δείτε ένα video στο YouTube, αυτόματα, τα πλήκτρα πολυμέσων θα ξεκινήσουν να “ελέγχουν” το video αυτό και όχι την εφαρμογή ακρόασης μουσικής. Για κάποιους αυτή είναι μία θετική αλλαγή. Για τους υπόλοιπους που θεωρούμε πως τα media keys θα έπρεπε να “ελέγχουν” σε μόνιμη βάση το iTunes ή το Spotify, υπάρχει λύση.

Πώς να “κλειδώσετε” τα media keys στο iTunes ή στο Spotify (macOS High Sierra)

Τη λύση την έδωσε ο Milan Toth μέσω της δωρεάν εφαρμογής που δημιούργησε. Επισκεπτόμαστε τη σελίδα της εφαρμογής Media Key Enabler και πατάμε download app.

Η μικρή σε μέγεθος εφαρμογή θα “κατέβει” άμεσα. Όταν όμως θα προσπαθήσετε να την εκκινήσετε, ένα προειδοποιητικό μήνυμα θα σας ενημερώσει πως η εφαρμογή δεν προέρχεται από αναγνωρισμένο developer. Αφού λοιπόν έχουμε κάνει την προσπάθεια να ανοίξουμε την εφαρμογή και έχουμε δει το μήνυμα αυτό (μην προσπεράσετε αυτό το βήμα), πλοηγούμαστε Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Ασφάλεια και απόρρητο.

Επιλέγουμε Άνοιγμα οπωσδήποτε

Στο νέο προειδοποιητικό μήνυμα επιλέγουμε Άνοιγμα

Πλέον η εφαρμογή εκτελείται και τα πλήκτρα πολυμέσων θα ελέγχουν αποκλειστικά το iTunes και το Spotify, όπου και αν περιηγούμαστε.

Για να κάνουμε σωστή δουλειά όμως καλό θα ήταν να ζητήσουμε από το macOS να “τρέχει” την εφαρμογή κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μας.

Πλοηγούμαστε Μηλαράκι > Προτιμήσεις Συστήματος > Χρήστες και ομάδες

Στην καρτέλα Στοιχεία εισόδου επιλέγουμε το +

Στο πλαίσιο διαλόγου που θα αναδυθεί, επιλέγουμε την εφαρμογή μας

Η εφαρμογή έχει προστεθεί στα στοιχεία εισόδου

Πλέον, η εφαρμογή θα εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που εκκινούμε τον υπολογιστή μας.

Αυτό ήταν. Εγκαταστήσαμε την εφαρμογή, της “επιτρέψαμε” να τρέξει μέσα από τις ρυθμίσεις της ασφάλειας και την προσθέσαμε στα στοιχεία εισόδου. Τα media keys “ανήκουν” πλέον αποκλειστικά στο iTunes και στο Spotify.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

 

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα