Η αλήθεια είναι πως ενώ στο Android είναι εξαιρετικά εύκολο να βρεις κάποιος μια εφαρμογή που να κατεβάζει videos από το YouTube, στο iOS είναι μία πονεμένη ιστορία. Λόγω των πολιτικών της Apple όποιες εφαρμογές εμφανίζονται, γρήγορα εξαφανίζονται. Αν μιλάμε και για δωρεάν εφαρμογές, το πράγμα δυσκολεύει περισσότερο.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να βρούμε μία εύκολη, βολική, δωρεάν και μόνιμη λύση. Ακολουθήστε τα βήματα του οδηγού μας και μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα μπορείτε να κατεβάζετε από το YouTube όποιο video επιθυμείτε.

Πρώτα, θα χρειαστεί να κατεβάσουμε τη δωρεάν εφαρμογή Documents 6

Ανοίγουμε την εφαρμογή και επιλέγουμε το εικονίδιο της πυξίδας (browser)

Τώρα, βρισκόμαστε στο περιβάλλον του περιηγητή ιστοσελίδων του Documents 6. Επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/ ή απλά γκουγκλάρουμε τον όρο savefromnet (το πρώτο αποτέλεσμα είναι και η σελίδα που μας ενδιαφέρει)

Στο πεδίο “Enter the URL” εισάγουμε τη διεύθυνση του YouTube βίντεο που μας ενδιαφέρει. Ακόμα καλύτερα, μέσω επικόλλησης (στην εφαρμογή του YouTube επιλέγουμε αντιγραφή της διεύθυνσης του video και πατάμε επικόλληση σε αυτό το πεδίο)

Επιλέγουμε την ανάλυση που επιθυμούμε και πατάμε “Download”

Αποθηκεύουμε στον φάκελο “downloads”, ή όπου επιθυμούμε

Αμέσως μετά, πατάμε στο εικονίδιο κάτω αριστερά για να βρεθούμε στον file manager της εφαρμογής

Βρίσκουμε τον φάκελο στον οποίο αποθηκεύσαμε το video

Και επιλέγουμε την αναπαραγωγή του. Φυσικά, μπορούμε να κατεβάσουμε πολλά videos στον ίδιο φάκελο και αυτό να είναι το σημείο όπου θα ανατρέχουμε όταν θα θέλουμε off line αναπαραγωγή της video συλλογής μας.

Ας συνοψίσουμε

  • Κατεβάζουμε το Documents 6
  • Μέσα από τον browser της εφαρμογής, επισκεπτόμαστε τη σελίδα http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/
  • Εισάγουμε τη διεύθυνση του YouTube video που θέλουμε να κατεβάσουμε
  • Αποθηκεύουμε το video στον φάκελο που επιθυμούμε

Πλέον, γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας off line συλλογή από videos του YouTube. Αν έχετε κάποια απορία επί της διαδικασίας, παρακαλούμε, απευθυνθείτε στα σχόλια.

 

Aκολουθώντας μας στη σελίδα μας στο facebook, θα μαθαίνετε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα μας. Επίσης, έχουμε δημιουργήσει κανάλι στο YouTube, όπου αναρτούμε video οδηγούς με βήμα προς βήμα οδηγίες.

Προσθέστε το tecky.eu στην οθόνη αφετηρίας του smartphone σας ή στα αγαπημένα του browser που χρησιμοποιείτε, για να έχετε γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη, αλλά και πρόσβαση σε άρθρα με κόλπα και συμβουλές για τις αγαπημένες σας συσκευές.

ΣΧΟΛΙΑ
Προηγούμενο άρθροteckytorial #2: Ζητείται “Πολίτης”!
Επόμενο άρθροΗ Samsung ετοιμάζει το δικό της έξυπνο ηχείο
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.