Επιτέλους, μετά από φήμες πολλών ετών, η Apple πρόσθεσε το πολυπόθητο Dark Mode στις φορητές συσκευές της. Στο iOS 13 και στο iPadOS 13 προστίθεται η επιλογή της Σκούρας Εμφάνισης και σήμερα θα δούμε τους τρεις τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας για να αλλάζουμε την εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής μας.

1. Από τις Ρυθμίσεις

Πλοηγούμαστε Ρυθμίσεις > Οθόνη και φωτεινότητα > στην ενότητα Εμφάνιση επιλέγουμε την επιθυμητή

2. Από το ρυθμιστικό της φωτεινότητας στο Κέντρο Ελέγχου

Αποκαλύψτε το Κέντρο Ελέγχου (στα iPhone με Touch ID σύροντας από κάτω προς τα πάνω, στα iPhone με Face ID και στα iPad σύροντας προς τα κάτω από την πάνω δεξιά πλευρά) και πιέστε παρατεταμένα στο ρυθμιστικό της φωτεινότητας. Αν η συσκευή σας υποστηρίζει 3D Touch είναι πιθανό να χρειαστεί να πιέσετε έντονα και όχι παρατεταμένα. Επιλέξτε την επιθυμητή εμφάνιση από τον διακόπτη κάτω-αριστερά.

3. Προσθέστε διακόπτη στο Κέντρο Ελέγχου

Ο τρίτος τρόπος είναι και ο προτεινόμενος, καθώς κάνετε μία φορά την προσθήκη του διακόπτη και μετά θα μπορείτε να αλλάζετε την εμφάνιση με δύο κινήσεις, κάθε φορά. Θα προσθέσουμε τον διακόπτη της εμφάνισης στο Κέντρο Ελέγχου και όποτε θα θέλετε να αλλάζετε την εμφάνιση θα αποκαλύπτετε το Κέντρο Ελέγχου και θα τον πατάτε, σε όποιο σημείο του λειτουργικού συστήματος και αν βρίσκεστε.

Ρυθμίσεις > Κέντρο Ελέγχου > Προσαρμογή Χειριστηρίων > πλοηγηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Πρόσθετα Χειριστήρια και πατήστε το «+» στα αριστερά της επιλογής «Σκούρα Εμφάνιση»

Αυτό ήταν, πλέον μπορείτε να αλλάζετε την εμφάνιση του περιβάλλοντος χρήστη με δυο κινήσεις. Αν προτιμάτε την εικόνα από το κείμενο, σας ετοιμάσαμε ένα μικρό videάκι που περιλαμβάνει οπτικοποιημένο το κείμενό μας. Αν θέλετε, πατήστε «Εγγραφή», στους μήνες που έρχονται θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε videos σχετικά με τις αγαπημένες μας συσκευές.

Σημείωση: φυσικά, μπορούμε να δώσουμε και φωνητική εντολή στο Siri: «turn on dark mode» ή «turn off dark mode»

 

ΣΧΟΛΙΑ