14.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς μπορούμε εύκολα να δούμε τις οφειλές μας στο TAXISnet και να εκδώσουμε Ταυτότητα Οφειλής

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ενημέρωση Ιούλιος ’19: η πρώτη σελίδα του taxisnet άλλαξε, πατήστε εδώ για τον ενημερωμένο οδηγό μας.

Έναρξη αρχικού κειμένου

Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς ακούμε τις λέξεις «Εφορία» και «taxisnet» και «βγάζουμε καντήλες». Δυστυχώς όμως, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τις – έστω – απλές εργασίες που μπορούμε να κάνουμε στο σύστημα.

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν τη χρήση του taxisnet, υπάρχει μερίδα πολιτών που δυσκολεύεται. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε πώς μπορούμε να προβάλλουμε τις πληροφορίες των οφειλών μας, αλλά και να αποκτήσουμε ταυτότητα οφειλής προκειμένου να τις εξοφλήσουμε (ή να πληρώσουμε μέρος των υποχρέωσεών μας). Για κάτι τόσο απλό, είναι κρίμα να περιμένουμε το λογιστή μας ή το παιδί μας που «ξέρει από κομπιούτερ».

Πώς μπορούμε εύκολα να δούμε τις (εντός ή εκτός ρύθμισης) οφειλές μας στο taxisnet

Σε οποιοδήποτε περιηγητή ιστού (Chrome, Edge, Firefox, Safari κλπ) και σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Windows, macOS, Linux, Android, iOS κλπ), πληκτρολογούμε τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/, η απλά πατάμε εδώ. Θα ανοίξει η κεντρική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Επιλέγουμε στα δεξιά, ο λογαριασμός μου.

Στην επόμενη οθόνη εισάγουμε τα διαπιστευτήριά μας. Εάν δεν τα γνωρίζετε, ζητήστε από το λογιστή σας το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας. Πατάμε ok.

Επιλέγουμε επάνω δεξιά Προσωπ.Πληρ/ση.

Για να δούμε τις οφειλές μας που δεν υπόκεινται σε κάποια ρύθμιση, επιλέγουμε από τα αριστερά, Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης.

Σε αυτή την «οθόνη» ενημερωνόμαστε για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές μας, για τις ληξιπρόθεσμες, αλλά και για τους τόκους που έχουμε χρεωθεί. Το ληξιπρόθεσμο ποσό αθροίζεται με τους τόκους στη Συγκεντρωτική εικόνα ανοικτών οφειλών εκτός ΡύθμισηςΠιο κάτω, αναλύονται οι δόσεις που δεν έχουμε καλύψει. Εάν θέλουμε να πληρώσουμε το σύνολο ή μέρος της οφειλής μας, πατάμε στο πεδίο Ταυτότητα Οφειλής.

Η ταυτότητα οφειλής μας αποτελείται από τρεις «ομάδες» αριθμών (η πρώτη «ομάδα» είναι ο Α.Φ.Μ. μας). Για να πληρώσουμε την οφειλή μας (ή μέρος της), θα κληθούμε από το e-banking (ή το m-banking) της τράπεζάς μας να εισάγουμε τις τρεις αυτές ομάδες αριθμών.

Ας θεωρήσουμε λοιπόν πως θέλουμε να πληρώσουμε την οφειλή μας. Ακολουθεί παράδειγμα από το e-banking της Eurobank. Πρώτα, επιλέγουμε την κατηγορία της πληρωμής που θέλουμε να εκτελέσουμε.

Αμέσως μετά, αντιγράφουμε τις τρεις ομάδες αριθμών της ταυτότητας οφειλής, στα σχετικά πεδία. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέξουμε και από ποιο λογαριασμό θα αντληθεί το ποσό. Κάθε υπηρεσία web banking έχει διαφορετική διεπαφή χρήστη (περιβάλλον χρήστη), αλλά τα βασικά είναι σε όλες ίδια.

Εάν έχουμε ρυθμίσει τις οφειλές μας, μπορούμε να δούμε το διακανονισμό μας επιλέγοντας στα αριστερά το Στοιχεία Ρύθμισης.

Κλείνοντας

Είδαμε λοιπόν πώς μπορούμε να τσεκάρουμε τις οφειλές μας στην εφορία, αλλά και να εξάγουμε την ταυτότητα οφειλής αν θέλουμε να τις καλύψουμε.

Η διαδικασία είναι πραγματικά εύκολη και τα μόνα που απαιτούνται είναι μία οποιαδήποτε συσκευή με περιηγητή ιστού (browser), πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα διαπιστευτήριά μας (όνομα χρήστη και κωδικός).

Kostthem
Kostthem
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ