Αν και η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τεσταριστεί αρκετά ως προς την αναγνώριση των τεκταινόμενων εντός των videos, αυτό έως τώρα έχει γίνει κατά κόρο για mainstream σκοπούς και κατηγορίες ενδιαφερόντων.

Αυτό πλέον, αλλάζει. Το Pornhub ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιήσει τη Μηχανική Μάθηση για την αυτόματη καταλογοποίηση των videos του. Στην αρχή, η χρήση των τεχνολογιών αυτών θα γίνει για την αναγνώριση των δέκα χιλιάδων προσώπων που πρωταγωνιστούν στα videos που φιλοξενούνται στη δημοφιλή ιστοσελίδα / υπηρεσία και φυσικά στο tagging, στην αναφορά δηλαδή των ονομάτων, εντός των videos.

Υπολογίζεται εντός του επόμενου έτους να έχει τελειώσει η σάρωση και των πέντε εκατομμυρίων videos που διαθέτει η ιστοσελίδα. Αμέσως μετά, θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο, δυσκολότερο βήμα, αυτό της αυτόματης κατηγοριοποίησης των videos, με βάση τις τρέχουσες κατηγορίες αυτής της βιομηχανίας.

Τα μοντέλα Μηχανικής Μάθησης του Pornhub θα βελτιώνονται και με τη βοήθεια των χρηστών

Με δήλωσή του στον Τύπο, ο αντιπρόεδρος του Pornhub, Corey Price, τόνισε πως «οι εταιρείες, όπως και εμείς, έχουν υιοθετήσει τη μόδα της Τεχνητής Νοημοσύνης για να επισπεύσουν απαρχαιωμένες διαδικασίες

Κατά τις πρώτες δοκιμές του προγράμματος (beta), το λογισμικό Μηχανικής Μάθησης σάρωσε «μόνο» 50.000 videos μέσα σε ένα μήνα. Με αυτόν τον ρυθμό θα χρειαστεί πάνω από μία δεκαετία για να σκαναριστεί ολόκληρο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και είναι σαφές πως οι τεχνικές βελτιώσεις είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος και για την επίτευξη των ποσοτικών στόχων.

Ο Price, ανέφερε στο VentureBeat: «Στόχο μας αποτελεί, η παροχή στους φίλους της υπηρεσίας μας, του περιεχομένου που αντιστοιχεί στις κλίσεις τους και με το νέο μας μοντέλο θα είμαστε σε θέση να παραδίδουμε πιο ακριβή αποτελέσματα στις αναζητήσεις τους. Αυτό ελπίζουμε να αυξήσει την πιστότητα των θεατών μας, καθώς θα είναι πιο ευχαριστημένοι με την πιο εύκολη και πιο εύστοχη πλοήγηση που θα παρέχουμε.»

Φυσικά, η χρήση της αναγνώρισης προσώπου σε μία ιστοσελίδα που διαθέτει πορνογραφικό υλικό, εγείρει και ζητήματα ιδιωτικότητας. Η απάντηση των υπευθύνων είναι πως «δεν θα υπάρξει τέτοιο ζήτημα, γιατί η αναγνώριση θα αναζητεί μόνο γνωστές / γνωστούς performers.»

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ