17.2 C
Athens
Παρασκευή, 16 Απρ 2021
BUSINESS Πωλήσεις κατασκευαστών tablet Q2’17

Πωλήσεις κατασκευαστών tablet Q2’17

Στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων πρωταγωνιστής παραμένει το iPad. Παράλληλα όμως, η Huawei συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις επιτυγχάνοντας άνοδο άνω του 40%.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΜετά τις λίστες των πωλήσεων των κατασκευαστών smartphone, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια ματιά και στις αντίστοιχες λίστες που σχετίζονται με τα tablets. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς η Apple ουδέποτε απειλήθηκε από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Επιπροσθέτως, στο συγκεκριμένο τρίμηνο – το δεύτερο του 2017 – η Apple κατάφερε να αυξήσει τη διείσδυσή της κατά περίπου 5% (!), επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων πέριξ του 15%.

Οι εκτιμήσεις της Strategy Analytics

 

Οι εκτιμήσεις της IDC

H Αpple συνεχίζει να κατέχει την πρωτιά, διαθέτοντας στην αγορά σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό συσκευών από τη Samsung που ακολούθησε στη δεύτερη θέση. Οι πωλήσεις της Samsung εμφανίζονται στάσιμες (IDC) ή ελαφρώς μειωμένες (Strategy Analytics).

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Huawei, η οποία πέτυχε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 42-47%, αποσπώντας μερίδιο αγοράς κοντά στο 8%. Φαίνεται πως το timing για τη Huawei είναι κορυφαίο.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση εναλλάσσονται (αναλόγως την εταιρεία) η Amazon και η Lenovo με πωλήσεις κοντά στις δύο εκατομμύρια συσκευές και μερίδια αγοράς μεταξύ 4 και 6%.

Σχετικά με τις πωλήσεις της Amazon, θα πρέπει να δείξουμε υπομονή πριν τοποθετηθούμε. Η απόκλιση που παρουσιάζουν οι δύο λίστες μεταξύ τους ως προς τις πωλήσεις της Amazon δεν μας επιτρέπουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Δυο λόγια

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στην αγορά των tablets δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δύσκολα θα υπάρξει κάποιος κατασκευαστής που να ανταγωνιστεί το iPad. Σε μία αγορά που κινείται καθοδικά, η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της και το μερίδιο αγοράς της.

Ως προς τη Huawei, η μεγάλη αύξηση των πωλήσεών της δεν αποτελεί έκπληξη. Το είδαμε να συμβαίνει στην αγορά των smartphones, το βλέπουμε και στην αγορά των tablets. Η Samsung “κινδυνεύει” περισσότερο από αυτή την εξέλιξη και λογικά, η απώλεια της δεύτερης θέσης είναι απλά θέμα χρόνου.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα