22.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Οκτ 2020
BUSINESS Πωλήσεις κατασκευαστών tablet Q2’17

Πωλήσεις κατασκευαστών tablet Q2’17

Στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων πρωταγωνιστής παραμένει το iPad. Παράλληλα όμως, η Huawei συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις επιτυγχάνοντας άνοδο άνω του 40%.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΜετά τις λίστες των πωλήσεων των κατασκευαστών smartphone, ήρθε η στιγμή να ρίξουμε μια ματιά και στις αντίστοιχες λίστες που σχετίζονται με τα tablets. Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς η Apple ουδέποτε απειλήθηκε από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Επιπροσθέτως, στο συγκεκριμένο τρίμηνο – το δεύτερο του 2017 – η Apple κατάφερε να αυξήσει τη διείσδυσή της κατά περίπου 5% (!), επιτυγχάνοντας αύξηση πωλήσεων πέριξ του 15%.

Οι εκτιμήσεις της Strategy Analytics

 

Οι εκτιμήσεις της IDC

H Αpple συνεχίζει να κατέχει την πρωτιά, διαθέτοντας στην αγορά σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό συσκευών από τη Samsung που ακολούθησε στη δεύτερη θέση. Οι πωλήσεις της Samsung εμφανίζονται στάσιμες (IDC) ή ελαφρώς μειωμένες (Strategy Analytics).

Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Huawei, η οποία πέτυχε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 42-47%, αποσπώντας μερίδιο αγοράς κοντά στο 8%. Φαίνεται πως το timing για τη Huawei είναι κορυφαίο.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση εναλλάσσονται (αναλόγως την εταιρεία) η Amazon και η Lenovo με πωλήσεις κοντά στις δύο εκατομμύρια συσκευές και μερίδια αγοράς μεταξύ 4 και 6%.

Σχετικά με τις πωλήσεις της Amazon, θα πρέπει να δείξουμε υπομονή πριν τοποθετηθούμε. Η απόκλιση που παρουσιάζουν οι δύο λίστες μεταξύ τους ως προς τις πωλήσεις της Amazon δεν μας επιτρέπουν να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Δυο λόγια

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στην αγορά των tablets δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δύσκολα θα υπάρξει κάποιος κατασκευαστής που να ανταγωνιστεί το iPad. Σε μία αγορά που κινείται καθοδικά, η Apple κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της και το μερίδιο αγοράς της.

Ως προς τη Huawei, η μεγάλη αύξηση των πωλήσεών της δεν αποτελεί έκπληξη. Το είδαμε να συμβαίνει στην αγορά των smartphones, το βλέπουμε και στην αγορά των tablets. Η Samsung “κινδυνεύει” περισσότερο από αυτή την εξέλιξη και λογικά, η απώλεια της δεύτερης θέσης είναι απλά θέμα χρόνου.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Τα καλά νέα βρίσκονται στα αποτελέσματα της πρόσφατης έκθεσης της εταιρείας ερευνών Canalys, τα οποία καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση των φορτώσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στο 3ο...

Η Estée Lauder πάει Διάστημα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Estée Lauder για να προωθήσει τα προϊόντα της. Ο αμερικανικός κολοσσός γίνεται η πρώτη εταιρεία από τη βιομηχανία της...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Αποχωρεί η Toshiba από την αγορά των laptop

Μετά από 35 χρόνια παρουσίας, η Toshiba έδωσε στη δημοσιότητα μία σύντομη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι αποχωρεί από την...

Εξαγοράστηκε η ελληνική Think Silicon από την αμερικανική Applied Materials

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία για μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στο χώρο της βαθιάς τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η Think Silicon που εδρεύει στην Πάτρα εξαγοράστηκε...

Εντοπίστηκαν αναφορές σε επεξεργαστές της AMD στον κώδικα του macOS

Στην πρώτη beta του macOS 10.15.4 που κυκλοφόρησε χθες εντοπίστηκαν αναφορές σε επεξεργαστές της AMD: "Picasso", "Renoir" και "Van Gogh" (APUs: CPU+GPU). Οι σχέσεις της Apple...

Σχετικάάρθρα