30.2 C
Athens
Σάββατο, 26 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q3’17

Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q3’17

Πρώτη η Samsung - συνεχίζεται η άνοδος για τις Huawei, OPPO και XIAOMI

-

Strategy Analytics εξέδωσε τη λίστα της με τους πρώτους σε πωλήσεις κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων, για το τρίτο τρίμηνο του 2017. Ο κλάδος ως προς τον αριθμό των συσκευών εμφάνισε αύξηση στις πωλήσεις κατά 4,9% (από 5,8% την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Η Samsung συνέχισε στην πρώτη θέση, ανεβάζοντας το μερίδιο αγοράς της κατά περίπου μία μονάδα.

Η Apple παρέμεινε στη δεύτερη θέση, χάνοντας περίπου 0,2%, ενώ διέθεσε περίπου ένα εκατομμύριο συσκευές περισσότερες σε σύγκριση με το Q3 ’16. H άνοδος του κλάδου όμως ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Apple.

H Huawei συνεχίζει την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας άνοδο περίπου μίας μονάδας και πλέον αγγίζει το 10% των ποσοτικών παραδόσεων.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για την OPPO, η οποία πούλησε δέκα εκατομμύρια περισσότερες συσκευές και βελτίωσε το μερίδιο αγοράς της κατά 2,2 μονάδες.

Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος και της Xiaomi, κατά περίπου τρεις μονάδες, φτάνοντας τις παραδόσεις 27,7 εκατομμυρίων συσκευών.

Δυο λόγια

Όλα δείχνουν πως οι Huawei, OPPO και XIAOMI θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν. Κάθε τρίμηνο ανεβάζουν τα ποσοστά τους, προς το παρόν όμως εις βάρος των μικρότερων κατασκευαστών, καθώς η κατηγορία “others” εμφάνισε μείωση πωλήσεων κατά περίπου 20 εκατομμύρια συσκευές.

Η Samsung δείχνει να μη δυσκολεύεται να κρατήσει την πρωτιά, ενώ η Apple δεν μπορεί να ακολουθήσει την άνοδο του κλάδου. Ποντάρει πολλά βέβαια στο επόμενο τρίμηνο και στην επιτυχία του iPhone X.

 

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στη σελίδα μας στο facebook. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφεύγει κατά της Apple και της Ιρλανδίας

Τον Αύγουστο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη ότι η Ιρλανδία πήρε μέτρα που ευνόησαν την κερδοφορία της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Apple στην Ευρωπαϊκή...

Ιπτάμενη κάμερα μεταδίδει ζωντανή εικόνα από το εσωτερικό του σπιτιού

Η νέα κάμερα ασφαλείας της Ring (θυγατρικής εταιρείας της Amazon) που παρουσιάστηκε χθες είναι ιπτάμενη, ονομάζεται Always Home Cam και ουσιαστικά είναι ένα μικρό...

Ξεκινά το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ιδρύθηκε από τη Cisco στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί στο κτίριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων που παραχώρησε...

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Σχετικάάρθρα