30.2 C
Athens
Πέμπτη, 24 Σεπ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q2'17

Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q2’17

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 συνεχίστηκε η ανοδική τάση για τη Huawei, κυρίως όμως, η έντονα ανοδική τάση για τις OPPO και Xiaomi.

-

Strategy Analytics εξέδωσε τη λίστα της με τους πρώτους σε πωλήσεις κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να δούμε πως οι τάσεις που προϋπήρχαν, της ενίσχυσης δηλαδή των “μικρότερων” κατασκευαστών, συνεχίζονται και στις περιπτώσεις της OPPO και της Xiaomi, με έντονους ρυθμούς.

Η πλειοψηφία των διεθνών μέσων εστιάζει στα νούμερα της Huawei και εν μέρει, ορθώς. Η Huawei διέθεσε μόλις 2,6 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές από την Apple και η κουβέντα πλέον γίνεται για το πότε θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως έως το 2021 η Huawei θα κατέχει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα.

Όμως, εκτιμώ πως θα πρέπει να προσέξουμε αντίστοιχα και τις OPPO και Xiaomi. Εξάλλου, πριν η Huawei φτάσει στα σημερινά της νούμερα, πρώτα είχε επιτύχει ανάπτυξη των μεγεθών της, αντίστοιχη με αυτή των OPPO και Xiaomi.

H Samsung διατήρησε την πρώτη θέση με μια μικρή αύξηση στις αποστολές, αλλά και μικρή μείωση στο μερίδιο αγοράς της, λόγω της συνολικής ανόδου του κλάδου. Ακολούθησε η Apple, πάλι με μικρή αύξηση πωλήσεων και μικρή μείωση του μεριδίου αγοράς της.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Huawei με αύξηση 1,3% των ποσοστών της, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η OPPO με μεγάλη αύξηση και στις αποστολές αλλά και του μεριδίου της. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Xiaomi που ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του δεύτερου τριμήνου του 2017 είναι η OPPO και η Xiaomi. Αν και οι περισσότεροι εστιάζουν στην Huawei (με το όντως εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς στο 10,7%), οι ρυθμοί ανάπτυξής της εκτιμώ πως έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια “κόπωσης”, κάτι που ακόμα δεν έχουμε συναντήσει στις Xiaomi και OPPO.

Σε κάθε περίπτωση η παρατήρηση των μεριδίων αγοράς των κατασκευαστών παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο μη εδραιωμένα brands, κάτι που μόνο να ωφελήσει μπορεί τον δυναμικό αυτό κλάδο.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προστίθεται νέα πλατφόρμα για τα μέτρα τοπικής εμβέλειας στο covid19.gov.gr

Κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την προσθήκη στο...

Έξυπνα γυαλιά: Facebook και Ray-Ban ενώνουν τις δυνάμεις τους

Άλλοι δύο κολοσσοί ανακοίνωσαν την ένταξή τους στη βιομηχανία των έξυπνων γυαλιών. Το βράδυ της Τετάρτης στο Facebook Connect, το ετήσιο συνέδριο του Facebook,...

Time Flies.

Το ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού της Apple με τους πιστούς καταναλωτές της, αυτό που περιμένουν κάθε χρόνο με αγωνία όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται σαν μέλη της...

Ηλεκτρική κάψουλα διαλογισμού για ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας

Μπορεί τα τεχνολογικά επιτεύγματα να έχουν διευκολύνει απίστευτα την καθημερινότητα και τη ζωή του ανθρώπινου είδους αλλά φαίνεται ότι δεν είναι αρκετά νεο-χίπι και...

Το TikTok παραδέχεται ότι λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο

Στα συμπεράσματα έρευνας του Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής της Αυστραλίας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποκαλύπτεται - μεταξύ άλλων - ότι το κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok...

Lucid, ο εξολοθρευτής της Tesla

Ιδρύθηκε το 2007 με το όνομα Atieva και σκοπό να σχεδιάζει και να παράγει μπαταρίες και συστήματα μετάδοσης κίνησης για κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το...

Σχετικάάρθρα