18.3 C
Athens
Τρίτη, 13 Απρ 2021
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΑ Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q2'17

Πωλήσεις κατασκευαστών smartphone Q2’17

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 συνεχίστηκε η ανοδική τάση για τη Huawei, κυρίως όμως, η έντονα ανοδική τάση για τις OPPO και Xiaomi.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάStrategy Analytics εξέδωσε τη λίστα της με τους πρώτους σε πωλήσεις κατασκευαστές έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Με μια πρώτη ματιά μπορούμε να δούμε πως οι τάσεις που προϋπήρχαν, της ενίσχυσης δηλαδή των “μικρότερων” κατασκευαστών, συνεχίζονται και στις περιπτώσεις της OPPO και της Xiaomi, με έντονους ρυθμούς.

Η πλειοψηφία των διεθνών μέσων εστιάζει στα νούμερα της Huawei και εν μέρει, ορθώς. Η Huawei διέθεσε μόλις 2,6 εκατομμύρια λιγότερες συσκευές από την Apple και η κουβέντα πλέον γίνεται για το πότε θα καταλάβει τη δεύτερη θέση. Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως έως το 2021 η Huawei θα κατέχει την πρώτη θέση στη σχετική λίστα.

Όμως, εκτιμώ πως θα πρέπει να προσέξουμε αντίστοιχα και τις OPPO και Xiaomi. Εξάλλου, πριν η Huawei φτάσει στα σημερινά της νούμερα, πρώτα είχε επιτύχει ανάπτυξη των μεγεθών της, αντίστοιχη με αυτή των OPPO και Xiaomi.

H Samsung διατήρησε την πρώτη θέση με μια μικρή αύξηση στις αποστολές, αλλά και μικρή μείωση στο μερίδιο αγοράς της, λόγω της συνολικής ανόδου του κλάδου. Ακολούθησε η Apple, πάλι με μικρή αύξηση πωλήσεων και μικρή μείωση του μεριδίου αγοράς της.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Huawei με αύξηση 1,3% των ποσοστών της, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η OPPO με μεγάλη αύξηση και στις αποστολές αλλά και του μεριδίου της. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Xiaomi που ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του δεύτερου τριμήνου του 2017 είναι η OPPO και η Xiaomi. Αν και οι περισσότεροι εστιάζουν στην Huawei (με το όντως εντυπωσιακό μερίδιο αγοράς στο 10,7%), οι ρυθμοί ανάπτυξής της εκτιμώ πως έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια “κόπωσης”, κάτι που ακόμα δεν έχουμε συναντήσει στις Xiaomi και OPPO.

Σε κάθε περίπτωση η παρατήρηση των μεριδίων αγοράς των κατασκευαστών παρουσιάζει πλέον ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο μη εδραιωμένα brands, κάτι που μόνο να ωφελήσει μπορεί τον δυναμικό αυτό κλάδο.

Kostthemhttp://tecky.eu
Ενεργό μέλος της Apple κοινότητας από το 2003. Λάτρης της τεχνολογίας γενικότερα, υπέρμαχος του ανταγωνισμού και πολέμιος της διαστρέβλωσης της είδησης. Πιστεύω πως η μεταφορά της είδησης και η διατύπωση της γνώμης αποτελούν δύο ξεχωριστά, ανεξάρτητα ζητήματα που βεβαίως μπορούν να συνυπάρχουν. Η τεχνολογία κάνει την καθημερινότητά μας ομορφότερη. Απολαύστε τη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Δωρεάν ψηφιακή προβολή τουριστικών επιχειρήσεων

Ανοιχτή πρόσκληση για δωρεάν προβολή στο VisitGreece App,  απευθύνει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προς όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ο κος Δημήτρης Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του...

Υπογράφηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου η τελετή υπογραφής του μνημονίου συναντίληψης (MoU) μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για συνεργασία σε σχέση με...

Η Cosmote έχει το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα

Το βραβείο για το "πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα" απέσπασε και πάλι η Cosmote στα Speedtest Awards της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις...

Ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί με υπογραφή Fiat-Chrysler

Μια ακόμα εταιρεία, ο ιταλικός όμιλος παραγωγής αυτοκινήτων Fiat-Chrysler Automobiles, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στον κλάδο των ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί, σε συνεργασία με αμερικανική start-up....

Συμφωνία Hyundai και Apple για το πρώτο Apple Car

Ο Δεκέμβριος 2020 μάλλον δεν ήταν ο καλύτερος μήνας για την αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, έναν από τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας. Τη...

Δωρεάν WiFi στην Ακρόπολη και το Ηρώδειο

Δωρεάν WiFi θα είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες πολύ σημαντικών αρχαιολογικών χώρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την Cosmote....

Σχετικάάρθρα