11.3 C
Athens
Τρίτη, 01 Δεκ 2020
ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Πωλήσεις κατασκευαστών PC, Β' τριμ. 2017 (Q2/'17)

Πωλήσεις κατασκευαστών PC, Β’ τριμ. 2017 (Q2/’17)

Οι εταιρείες ερευνών IDC και Gartner δημοσιοποίησαν τις εκτιμήσεις τους ως προς τις πωλήσεις των κατασκευαστών PC's, για το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Η HP πήρε την πρωτιά από τη Lenovo και η Apple την τέταρτη θέση από την Asus.

-

⏰ Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτάΦτάσαμε ήδη στα μέσα Ιουλίου και οι εταιρείες που έχουν “αναλάβει” το monitoring των πωλήσεων των κατασκευαστών PC’s σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέδωσαν τις εκτιμήσεις τους για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους (Απρ-Ιουν’17).

IDC

Gartner

Οι μετρήσεις των δύο εταιρειών διαφέρουν λίγο ως προς τον τελικό αριθμό των πωλήσεων, αλλά, η γενική εικόνα που παρουσιάζεται, είναι η ίδια.

Την πρώτη θέση κατέχει η HP, με πωλήσεις 12,6-13,7 εκατομμυρίων μονάδων. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της περίπου κατά μισό εκατομμύριο PC’s και τα ποσοστά της κατά 3-6%. Το μερίδιο αγοράς της HP διαμορφώθηκε στο 20,8-22,8%. Πρόκειται απλά για τον ξεκάθαρο “νικητή”.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τη Lenovo, η οποία απώλεσε την πρώτη θέση που κατείχε κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Διέθεσε περίπου 800.000 λιγότερες μονάδες στην αγορά και το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε κατά 5,7-8,4%. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 το μερίδιο αγοράς της Lenovo διαμορφώθηκε γύρω στο 20%.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Dell με μερίδιο αγοράς 15,6-17,1%, βελτιωμένο κατά 1,4-3,7%. Η Dell τη συγκεκριμένη περίοδο διέθεσε 200k-400k περισσότερα PC’s σε σύγκριση με το 2016.

Η Apple πέρασε στην τέταρτη θέση, ξεπερνώντας την Asus. Με πωλήσεις 4,2-4,3 εκατομμυρίων υπολογιστών Mac, κέρδισε μερίδιο αγοράς 6,9-7,2%. Κατά την IDC η Apple αύξησε της πωλήσεις της κατά 70 χιλ. μονάδες και κατά την Gartner οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 15 χιλ. μονάδες. Σύμφωνα και με τις δύο εταιρείες, η Apple αύξησε το μερίδιο αγοράς της κατά 0,2-0,4%.

Η Asus έχασε την τέταρτη θέση από την Apple, εμφανίζοντας μειωμένες πωλήσεις κατά περίπου μισό εκατομμύριο μονάδες. Το συνολικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 6,6-6,8%, μειωμένο κατά 0,4%. Σύμφωνα με την Gartner, η οποία εμφανίζει στη λίστα της στην έκτη θέση το Acer Group, η Asus πλέον απειλείται και είναι πιθανό να χάσει και την πέμπτη θέση που πλέον κατέχει.

Ως προς τις συνολικές πωλήσεις του κλάδου και οι δύο έρευνες συγκλίνουν. Ο κλάδος κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 εμφάνισε συρρίκνωση της τάξεως του 3,3-4,3%.

 

NewsDeskhttp://www.tecky.eu
Ειδησεογραφία γύρω από την τεχνολογία, από την ομάδα του tecky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Πρόστιμο €10 εκατ στην Apple για τα υποτιθέμενα αδιάβροχα iPhone

Η διαφημιστική καμπάνια της Apple υποσχόταν ότι το iPhone ήταν ανθεκτικό στο νερό, σε βάθος 4m, για 30 λεπτά. Όμως, η πραγματικότητα ήταν εντελώς...

6η Διημερίδα ITS: Έξυπνα συστήματα μεταφορών στην Ελλάδα

O Ελληνικός Οργανισμός Συστημάτων Ευφυών Μεταφορών (ITS Hellas) διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Ευφυή Συστήματα Μεταφορών και Eξελίξεις στην Ελλάδα". Έπειτα από πέντε συνολικά επιτυχημένες...

Οι πάροχοι Internet υποχρεούνται να γνωστοποιούν τις πραγματικές ταχύτητες

Ισχύουν πλέον κανονικά οι διατάξεις του Εθνικού Κανονισμού Ανοιχτού Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) για τις ταχύτητες στα σταθερά δίκτυα Internet. Οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet...

Η Κίνα πιέζει για παγκόσμια παρακολούθηση των μετακινήσεων

Με αφορμή την πανδημία του Covid-19, η Κίνα ξαναρίχνει στο τραπέζι το θέμα της παγκόσμιας παρακολούθησης και ενημέρωσης των προσωπικών δεδομένων υγείας. Ο Πρόεδρος...

35 χρόνια Windows

Με μερίδιο που αγγίζει το 90% στην παγκόσμια αγορά, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Microsoft με το λειτουργικό σύστημα Windows, στους...

Εφαρμογή γυμναστικής μετατρέπει το καθημερινό τρέξιμο σε περιπέτεια

Διανύοντας τη δεύτερη εβδομάδα του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, η αγορά μπήκε πάλι σε ρυθμούς καραντίνας μετά από μισό σχεδόν χρόνο. Οι συνήθειες των πολιτών...

Σχετικάάρθρα