Οι εταιρείες ερευνών IDC & Gartner έδωσαν στη δημοσιότητα τις εκτιμήσεις τους για τις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017. Σε γενικές γραμμές οι δύο αυτές μετρήσεις συγκλίνουν αρκετά και οι αποκλίσεις που παρουσιάζουν είναι ελάχιστες. Κοινός παρονομαστής είναι η συνολική μείωση των πωλήσεων του κλάδου (IDC -0,5% / Gartner -3,6%).

Πωλήσεις κατασκευαστών PC Q3/’17 – Gartner

Πωλήσεις κατασκευαστών PC Q3/’17 – IDC

Και για τις δύο εταιρείες την πρώτη θέση κατέχει η HP, εμφανίζοντας αύξηση των πωλήσεών της κατά 4,4-6%. Ακολουθεί από κοντά η Lenovo η οποία εμφάνισε σταθερές πωλήσεις κατά την IDC και μειωμένες (1,5%) κατά την Gartner.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Dell με γενικά σταθεροποιημένες πωλήσεις (+0,8% & -0,4%). Στην τέταρτη στη μέτρηση της IDC βρίσκεται η Apple με μικρή αύξηση πωλήσεων, ενώ η Gartner «δείχνει» μείωση πωλήσεων κατά 5,6% και την κατατάσσει στην πέμπτη θέση.

Στη μέτρηση της Gartner την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η ASUS, καταγράφοντας μείωση πωλήσεων 9% (η IDC υπολογίζει τη μείωση των πωλήσεων στο 14,6%).

Η αγορά των προσωπικών υπολογιστών δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί και ως προς τον όγκο των πωλήσεων, αλλά και ως προς τις πρώτες τρεις θέσεις, τις οποίες σταθερά κατέχουν οι HP, Lenovo και Dell. Με τη δυναμική που δείχνει σήμερα η αγορά, αυτές οι τρεις εταιρείες μάλλον θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν για πολλά ακόμα οικονομικά τρίμηνα.

 

Μην ξεχνάτε να ρίχνετε μια ματιά στις σελίδες μας σε Facebook και LinkedIn. Όλα τα κείμενά μας αναμεταδίδονται άμεσα εκεί και αρκετά συχνά αναρτούμε quick news με τις μικρές ειδήσεις της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ